MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekenin Meclis’e gelmesini değerlendirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezlekenin Meclis 'e gelmesiyle ilgili olarak “MHP 'li 51 milletvekili arkadaşımı AK Parti 'liler de desteklerse Erdoğan, kendisinden evvel bizi Yüce Divan 'a gönderecek. Sıra bir gün de bize gelecek inşallah” dedi.

51 MHP'li milletvekililne AK Parti vekillerin de destek vermesi halinde dokunulmazlığının kaldırılacağını belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

'Fezleke geldiği zaman 51 milletvekili arkadaşımız fezlekenin gereği olarak yargı yolunun açılması noktasında en içten katkıyı sağlayacaklardır. 327 milletvekiline sahip AK Parti de 51 milletvekili arkadaşımızı desteklerse, gelecekte Yüce Divan 'a göndereceğimiz Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden evvel bizi göndermiş olacak. Sıra bir gün de bize gelecek inşallah. '


Fezlekenin konusunu bilmediğini dile getiren Devlet Bahçeli, 'Henüz bize gelmediği için içeriğini bilmiyoruz. Meclis 'in kararına, adaletin kararına saygı duymak lazım. Eğer yargı yolunun açılması konusunda dokunulmazlığın gereği yapılacaksa 51 milletvekili arkadaşım bunu başlatacaktır. Kendilerinden isteğim budur ' diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, 'Dokunulmazlığınızın kaldırılmasını MHP'li milletvekilleri destekleyecek mi? ' şeklindeki soruya 'Öyle olması gerekir. Çünkü 5-10 seneden beri fezlekesi Meclis 'te bulunup hâlâ yargı konusu tartışılan Başbakan 'a örnek teşvik etmesi gerekir. Her konuda öncü, örnek ve önder MHP 'dir ' diye yanıt verdi.

MHP’li vekillerden ‘fezleke’ tepkisi

MHP ' li vekiller, Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında 8 Mayıs 2011 yılında kaset skandalının ardından yaptığı bir konuşma nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı tarafından dokunulmazlığının kaldırılmasını istemiyle TBMM ' ye fezleke gönderilmesine tepki gösterdi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Ey Cumhuriyet savcıları, ey cübbeliler, ey Recep Tayyip Erdoğan yüreğiniz yetiyorsa gelin hepimizin dokunulmazlığını kaldırın” dedi.

Vural, konuya ilişkin bir grup MHP ' li vekil ile birlikte TBMM ' de basın toplantısı düzenledi. MHP ' nin İmralı sürecine karşı çıktığı için Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında 8 Mayıs 2011 tarihinde söylediği sözlerinden dolayı hakkında fezleke düzenlendiğini söyleyen Vural, MHP ' nin 51 milletvekilinin de dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Vural, “ Mertçe davranın. Sayın Genel Başkanımızın 8 Mayıs 2011 tarihinde söylediği sözlerinin hepsinin arkasındayız. Ey Cumhuriyet savcıları, ey cübbeliler, ey Recep Tayyip Erdoğan yüreğiniz yetiyorsa gelin hepimizin dokunulmazlığını kaldırın. Biz kimseye boyun eğmeyiz. Terör örgütüne boyun eğenleri de ayaklar altına almayı iyi biliriz: Bizi susturamayacaksınız” dedi. Yargının siyasallaştığını ileri süren Vural, yargı mensuplarına, “ Cübbeniz çıkarın , AKP ' ye girin politikanızı orada yapın” dedi. Vural, son günlerde üniversitelerde yaşana olayların MHP ' ye yıkılmak istendiğini belirterek “Bundan sonra Türkiye ' de meydana gelen her provakasyonun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ' dır” dedi.

Bahçeli ' ye ilişkin dokunulmazlığın kaldırılmasını istenen fezlekenin Adalet -Anayasa Karma Komisyonu ' nda görüşüleceğini anımsatan Vural, “Başbakan talimat versin, komisyon toplansın, Biz MHP olarak dokunulmazlığın kaldırılması için oy kullanacağız” dedi. Türkiye Cumhuriyeti ' nin ilelebet payidar kalacağını belirten Vural, “İster yargısı, isten yürütmesi isterse derin AKP olsun . Biz mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Devlet Bahçeli'ye Kötü Haber

15 Nisan 2013 Pazartesi

Savcılara ''hodri meydan''

12 Nisan 2013 Cuma

Bahçeli'den fezleke yorumu

12 Nisan 2013 Cuma

MHP meydan okudu

12 Nisan 2013 Cuma

Fezlekesi ile ilgili konuştu

12 Nisan 2013 Cuma

Bahçeli'den hodri meydan

12 Nisan 2013 Cuma

Devlet Bahçeli'ye fezleke

12 Nisan 2013 Cuma

Bahçeli'den fezleke tepkisi

12 Nisan 2013 Cuma

MHP'de fezleke isyanı

12 Nisan 2013 Cuma

Bahçeli'ye fezleke

12 Nisan 2013 Cuma

Dokunulmazlık tartışması

12 Nisan 2013 Cuma

Bahçeli'nin fezlekesi

11 Nisan 2013 Perşembe

Artık Bahçeli'nin de fezlekesi var

11 Nisan 2013 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile