Mikro krediyle 2 bin kişiye istihdam sağlandı - KAHRAMANMARAŞ

- Mikro kredi desteğiyle stand açan kadınlardan detaylar - Mikro Kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan ile röportaj - Girişimci Fatma Alıç ve Ünzile Yavuz ile röportajMikro krediyle 2 bin kişiye istihdam sağlandı - Mikro Kredi Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğünce 11 yılda yaklaşık 15 bin girişimciye 107 milyon lira kredi desteği verildi - Bu sayede kendi işinin patronu olan 805 kadın, hem 2 bin kişiyi istihdam etti hem aile bütçesine katkı sağladı - Bölge Müdürü Pehlivan: - "Üyelerimizin yüzde 60'ı el işi ve benzeri işlerle uğraşıyorlar. Tarhana ve salça üretiminden, temizlik işlerine kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteriyorlar"KAHRAMANMARAŞ (AA) - Mikro Kredi Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğünün son 11 yılda sağladığı 107 milyon lira kredi desteğiyle kendi işinin patronu olan 805 kadının 2 bin kişiyi istihdam ettiği bildirildi.
Kahramanmaraş 'ta mikro kredi ile iş yeri sahibi olan 175 girişimci kadın, Büyükşehir Belediyesi ile Mikro Kredi Bölge Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte, açtıkları stantlarda kendi yaptıkları ürünleri sattı.Mikro Kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş , Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve ilçelerinde 11 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Mikro kredinin, girişimci olmak isteyen ancak maddi imkanı olmayan kadınlar için bir fırsata dönüştüğünü dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:"Faaliyette bulunduğumuz 11 yıllık süreçte 15 bin civarında kadınımız bundan faydalanmış. Kadınlarımıza bu sürede 107 milyon kredi dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Kadınlarımızın geri ödeme oranı yüzde 100'dür. Mikro kredi kullanan tüm kadınlarımız borçlarına sadık kalarak, aksatmadan ödemelerini yapmışlardır."Pehlivan, ilk işe başladıklarında kadınların "500 ve bin lirayla ne olur?" dediklerini ancak 11 yılın sonunda çok güzel işler yapıldığını gördüklerini belirten Pehlivan, şöyle devam etti:"Mikro krediyle büyümek isteyen ablalarımızı 10 bin lira limite kadar biz büyütüyoruz. 10 bin lirayı aşan talepler olursa kadınlarımızı KOSGEB'in girişimcilik kurslarına yönlendiriyoruz. Üyelerimizin yüzde 60'ı el işi ve benzeri işlerle uğraşıyorlar. Tarhana ve salça üretiminden, temizlik işlerine kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteriyorlar." - Mikro kredi sermayesi olduGirişimci Tuba Ekşi, aldığı destekle avize satışı yapmak üzere iş yeri açtığını belirterek, mikro kredi sayesinde yaşama tutunduğunu belirtti.
Nikah şekeri üreten Fatma Alıç da mikro kredinin kendisi için öz sermaye olduğunu dile getirerek, açtığı iş yerinde 6 üniversite öğrencisini istihdam ettiğini söyledi.

Arzu Fıstık da hiç parası yokken mikro kredinin kendilerine sermaye olduğunu, 11 yıldır mikro kredi kullandığını, kışları el işi yazları da zahirecilik yaptığını anlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile