Eskişehir'den Samsun'a gidecek bisikletlilerden detay
-AKUT Eskişehir Kurumsal İletişim Bölüm Sorumlusu Ahmet Aracı ile röp.
-Eskişehir’den Samsun’a yola koyulan bisiklet sürücülerinden Alperen Çobanoğlu ile röp.
-Bisiklet sürücüsü Serhan Tunalılı ile röp.
-Genel detaylar
( ESKİŞEHİR ) - 100. yıla özel 650 kilometrelik yolculuk - AKUT Eskişehir Kurumsal İletişim Bölüm Sorumlusu Ahmet Aracı: - "650 kilometre pedal çevirecekler" - "100. yılda 3 bisikletçi arkadaşımız Samsun’a pedal çeviriyor" ESKİŞEHİR
- Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla "Anadolu’dan Samsun’a" sloganıyla Eskişehir’den Samsun’a 3 kişilik bisiklet ekibiyle yaklaşık 650 kilometre boyunca pedal çevirecek. AKUT Eskişehir Ekibi bünyesinde 3 bisiklet sürücüsü, milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. yılı nedeniyle Eskişehir’den Samsun’a kadar bisiklet sürecek. Eskişehir’den yola çıkan bisiklet sürücüleri yaklaşık 650 kilometrelik yolu 4-5 günde giderek 19 Mayıs’ta Samsun’da olmayı hedefliyor. Konuyla ilgili AKUT Eskişehir Kurumsal İletişim Bölüm Sorumlusu Ahmet Aracı, günde 200 kilometre yol gitmeyi planladıklarını söyledi.
Aracı, "AKUT ekipleriyle birlikte toplam 350 gönüllümüzle beraber Samsun’da olacağız. Bugün Eskişehir ekibinden bisiklet kulübümüzdeki arkadaşlarımız start verecekler. Yarın akşam saatlerinde Ankara’da olacaklar. 4’e ayırdık her gün yaklaşık 170-200 kilometre arasında pedal çevirecek arkadaşlarımız. AKUT gönüllüleri olarak cumartesi ve pazar günleri Samsun’da olacağız. 2 gün boyunca etkinliklerimiz olacak, saygı yürüyüşümüz olacak. 100. yılda Eskişehir ekibi olarak 3 bisikletçi arkadaşımız Samsun’a pedal çeviriyor. Yaklaşık 4 gün boyunca Samsun’da olacak şekilde pedal çevirecekler. Buradaki görevli arkadaşlarımız araçlarıyla bizlere teknik destek sağlayacaklar. Yaklaşık 650 kilometre her gün 180-200 kilometre arasında planladık. Arkadaşlarımız bu şekilde pedal çevirecekler" dedi.
Eskişehir’den Samsun’a yola koyulan bisiklet sürücülerinden Alperen Çobanoğlu, görevlerini layıkıyla yapıp döneceklerini ifade etti.
Çobanoğlu, "Bugün burada bulunmamızın kutsal bir sebebi var. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü. Yaklaşık 4 gün sürecek bir turun sonucunda Samsun’a varmayı planlıyoruz. Pazar günü de orada bisikletle törenlere katılıp görevimizi yerine getirdikten sonra dönüşe geçeceğiz" diye konuştu.
Son olarak diğer bisiklet sürücüsü Serhan Tunalılı ise, "Yaklaşık bir yıldır AKUT gönüllüsüyüm. Bu maneviyatı yüksek 100. yıla yakışır güzel bir tur olacağına inanıyorum. 3’ümüzde çok heyecanlıyız. İnşallah güzel bir tur olacak" ifadelerini kullandı.
Milli mücadelenin başladığı topraklara bisikletle yolculuk başladı
İLGİLİ VİDEOLAR
Galata Kulesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda özel ışık gösterisi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Çinli koleksiyoner açtığı müzede bin 300'den fazla bisiklet sergiliyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Malazgirt Zafer Kupası Yol Yarışları
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kaçkar Dağı'na '30 Ağustos' tırmanışı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hasankeyf'te 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, 30 Ağustos Zafer Bayramına özel “Zafer Türküsü”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oltulu Doğaseverlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi