Okul dışı sadaka taşı, ilim çeşmesi
-Çanakkale şehitliği
-Okul içi değerler koridorları
-Öğrencilerin okul içi detaylar
-15 Temmuz Sokağı
-15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve şehitler toprağı
-Müdür Erol Yorulmaz röportaj
-Öğrenci Nur Sıla Yıldırım röportaj
( KAHRAMANMARAŞ - ÖZEL)- Şehit Öğretmenler İlkokulu’nda okulun dış bölümünde sadaka taşı, şehitler çeşmesi ve Çanakkale şehitlik anıtı yer alırken, okul bahçesindeki ağaç dallarına da kuşlar için suluk ve kümesler bırakıldı- Yorulmaz: “Okula, manevi hava katmak ve gönüllerde tesir bırakmak istedik” KAHRAMANMARAŞ
- Kahramanmaraş’ta milli ve manevi değerler uygulamalı bir şekilde öğrencilere aşılanmaya çalışılıyor. Dulkadiroğlu ilçesi Şehit Öğretmenler İlkokulu’nda okul yöneticileri tarafından değerler eğitimleri kapsamında birbirinden farklı projeler gerçekleşti. Okulun dış bölümünde sadaka taşı, şehitler çeşmesi ve Çanakkale şehitlik anıtı yer alırken, okul bahçesindeki ağaç dallarına da kuşlar için suluk ve kümesler bırakıldı. 2 bölümden oluşan okulun bir bölümü Onikişubat, diğer bölümü ise Dulkadiroğlu değerleri adı altında ayrıldı. Tek bir çatı altında toplanan değerlerin başında 15 Temmuz gecesi ses ve ışık sistemlerinin yanı sıra minyatür ve fotoğraflarla o anlar anlatılıyor. 15 Temmuz şehitlerinin yanı sıra geçmişte yaşamış değerlerin mezarlarından alınan topraklar ise okul içinde muhafaza ediliyor. Değerler eğitimleri kapsamında okulun baştan aşağı yenilenip farklı bir ambiyansa girdiğini belirten okul müdürü Erol Yorulmaz, amaçlarının gönüllerde manevi bir tesir bırakmak olduğunu dile getirdi. Yorulmaz, “Eğitimde milli şuur ve milli hedeflerimiz doğrultusunda projeler yaptık. İlk önce okul bahçemize sadaka taşı yaptık. Bu çalışmalarla biz birlik beraberliği, kardeşliği ve dayanışmayı öğretmeye çalıştık. Kaybolan değerlerimize can vermeye çalıştık. Akabinde ilim çeşmesi yaptık yani küçük bir kütüphane. Çocuklarımız buradan gelip istediği kitabı alıp okuyorlar. Kahramanmaraşlı olupta PKK tarafından şehit düşen öğretmenler adına çeşme yaptık. Aynı zamanda Çanakkale şehitler anıtını minyatürünü yaptık. Biz bu değerleri çocuklarımıza kazandırmak için yaptık. Okul içindeyse özellikle kente değer katmış, Abal Halil Ağa, Senem Ayşe, Hürü Ana gibi isimleri sınıf adı olarak bıraktık. Şairler ve yazarlar sokağımızda da aynı şekilde birbirinde değerli şair ve yazarlarımızın isimlerini sınıflarımıza bıraktık. Dulkadiroğlu sokağımızda ise Çanakkale’yi anlatmak istedik. Türk İslam coğrafyasından getirdiğimiz şehit topraklarımızı da okulda muhafaza ediyoruz. Ayrı bir manevi bir hava katmak ve gönüllerde bir tesir bırakmak için bu çalışmaları yaptık” diye konuştu.
Şehit Öğretmenler Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Nur Sıla Yıldırım ise, “Okulumuzda yapılan projeler sayesinde 2023 ve 2071 adı hedeflerimiz doğrultusunda yürüyeceğiz. Bizim işimizdir tarih yazmak, tarihin işidir bizi yazmak” diye konuştu.
(HLL-
Milli ve manevi değerleri yaşayan okul
İLGİLİ VİDEOLAR
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oltulu Doğaseverlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi