Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu sandıkta yenildi, CHP'de ipler gerildi.

Ulusalcılar kurultay istedi! Şezlongundan kalkan Muharrem İnce, genel başkana isyan edip 'Partimi yedirtmem' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ise tabana talimat verdi. Bunun üzerine İl Başkanları devreye girdi. Muhalif vekilleri arayıp tehdit etti.

Türkiye 10 Ağustos'ta sandığa gitti. Cumhur ilk kez başkanını seçti. Ancak MHP ve CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, beklenen performansı sergileyemedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun yüzde 38'lik oy oranını başarılı bulduğunu ilan edince parti gerildi. Aralarında Emine Ülker Tarhan'ın da yer aldığı ulusalcı grup, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. 'Hemen istafa edip kurultaya gitmeli' dedi. İhsanoğlu'nun adaylığına en başından tepki gösteren Tarhan ise 'Biz uyarmıştık. Ama tehditlerle karşılaştık ve susmak zorunda kaldık' dedi.

'PARTİDEN İHRAÇ ETTİRİRİZ...'

Ancak bu açıklamalar CHP liderini gerdi. Kılıçdaroğlu il teşkilatlarına direktif verdi. Bunun üzerine il teşkilatları kendilerine bağlı bulunan milletvekillerini arayıp tepki gösterdi. İl Başkanları 'Bizden kurultay için destek beklemeyin. Kemal Bey'in yanındayız. Aksi halde partiden ihraç edilmeniz için düğmeye basarız' dedi.

'SELAM BİLE VERMİYORLAR'
İstanbul, Samsun, Karaman, Afyonkarahisar, Iğdır, Bitlis, Van, Gaziantep, Tokat, Adana, Kars, Yozgat, Çorum, Erzurum, Antalya, Mersin ve Ağrı'nın da aralarında bulunduğu CHP İl Başkanları ise muhalif vekillerin açıklamalarına tepki gösterdi. Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, 'Bu vekilleri sahada hiç göremedik, şimdi neyin kavgasını veriyorlar. Biz Kılıçdaroğlu'nun yanındayız' dedi. Bazı il başkanları ise 'Telefonlarımıza çıkmayan, aradığımız halde geri dönmeyen, vekil arkadaşlarına selam vermeyen, etkinliklere katılmayanlar ne istiyor? Biz onları çok iyi tanıyoruz' ifadesini kullandı.

HALUK KOÇ'TAN SERT TEPKİ
CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum da 'Kılıçdaroğlu çekilsin' çağrısına tepki verdi. Kum, '6 vekilin çağrısına destek vermiyoruz. Bu arkadaşlarımız, Anadolu'da görev yapan 5 il başkanının ismini sayabilirse, kendilerine hak veririz' diye konuştu. CHP Sözcüsü Haluk Koç ise dün basın açıklaması yaptı. Muhaliflere sert çıktı. Koç, 'Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu grup başkan vekili sıfatıyla yapamazsınız' dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, dün partisinin yetkili organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı. CHP lideri, ulusalcı kanadın restine 'Bul imzayı topla kurultayı' restiyle karşılık verdi.

DİREN KILIÇDAROĞLU
Kılıçdaroğlu'na bir destek de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. 'Sen bize lazımsın' diyen Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Diren Kılıçdaroğlu başlığıyla bir etiket açtı. Söz konusu başlık kısa sürede büyük destek aldı. Kılıçdaroğlu için atılan twitler'in sayısı yüzbinleri buldu. Böylece CHP lideri TT oldu. Bunun üzerine Gökçek 'Kılıçdaroğlu seni bir numara yaptık. En az 10 sene daha CHP lideri olmanı istiyoruz' dedi.

BAYKAL'DAN İNCE DESTEK
CHP'de kurultay sesleri yükselirken Deniz Baykal'ın ismi de ortaya çıktı. Baykal'ın, genel başkanlık için CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye destek verdiği öğrenildi. Öte yandan İnce de bugün düzenlediği basın toplantısıyla parti yönetimine ve Kılıçdaroğlu'na sert tepki göstererek istifa çağrıında bulundu. İnce ayrıca grup başkanvekilliği görevinden kısa süre içinde ayrılacağı sinyalini de verdi.

ÇARE SARIGÜL
Yerel seçimlerde büyük hezimete uğrayan Mustafa Sarıgül, uzun süre sonra ortaya çıktı. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesini ziyaret eden Sarıgül, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimi kaybetmesini '14 parti benim aldığım oyu alamadı' ifadeleriyle değerlendirdi. Ardından da şöyle devam etti: 'Siyasi yaşam şöyle bir olaydır. Gideceksiniz, tekrar geleceksiniz.

Muharrem İnce de Bahçeli gibi hesaba başladı

Yalova milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı Muharrem İnce Fox TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar saat programında iddialı açıklamalarad bulundu. İnce, önümüzdeki seçimlerde Ahmet Davutoğlu'nu Başbakanlık koltuğundan indireceklerini iddia etti. Muharrem İnce ondan sonra sıranın Çankaya'ya geleceğini söyledi.

Muharrem İnce ilginç bir de hesap yaparak şunları söyledi; 2015'teki seçimlerin bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Muharrem İnce, 'Matematikten biraz anlarım önümüzdeki seçimlerde CHP yüzde 24 oy alırsa Türkiye'nin vay haline. 24'e düştüğü anda Türkiye'ye Başkanlık sistemi gelir. CHP yüzde 24 olursa bilin ki; AK Parti 367'yi bulur ve Anayasayı değiştirerek başkanlık sistemi gelir. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başkanı olur'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile