"Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferansı"nda geleceğin tıbbı ele alındı - DİYARBAKIR - Konferansa katılanlardan görüntüler - Organizasyon komitesi Başkanı Doç. Dr. Bilal Gümüş'ün konuşması - Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül'ün konuşması - Konferansın çağrılı konuşmacılarından Prof.Dr. Aslı Tolun'un sunumu"Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferansı"nda geleceğin tıbbı ele alındı - Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül: - "Bazı meslekler gelecekte fonksiyonunu kaybedecek. Bunlardan bir tanesi de büyük ihtimalle doktorluk olacak. İleriki yıllarda herhangi bir ameliyat tekniği robota kodlanacak, robot ameliyat yapacak"DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesinde (DÜ) düzenlenen mühendislik ve doğa bilimleri konulu toplantıda, geleceğin tıbbını masaya yatıran uzmanlar, ileride ameliyat yapan robotların ortaya çıkmasıyla doktorluğun fonksiyonunu kaybedecek meslekler arasına girebileceği görüşünü dile getirdi.DÜ Kongre Merkezi'nde "4. Uluslararası Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferansı" ile "3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Konferansları" düzenlendi.
DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, gelecekte yeni iş alanı ve farklı meslek gruplarının oluşacağını belirtti.
Dijitalleşme ve yapay zekanın bu yeni iş alanlarını oluşturacağını vurgulayan Gül, şöyle konuşu:"Bazı meslekler gelecekte fonksiyonunu kaybedecek. Bunlardan bir tanesi de büyük ihtimalle doktorluk olacaktır. Önümüzdeki günlerde birçok yerde robot ile ameliyat yapacak cerrahlar olacak. Çünkü artık cerrahlar robot ile ameliyat yapıyor. Şu anda robotun kendisi ameliyat yapmaya başlıyor. İleriki yıllarda herhangi bir ameliyat tekniği robota kodlanacak, robot ameliyat yapacak."Gül, yapay zeka, dijitalleşme ve bilimsel gelişmelere öncülük edecek kurumların başında da üniversitelerin geldiğini kaydetti.
Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Bilal Gümüş de 2019'un "Göbeklitepe Yılı" olması nedeniyle konferansların bu yıl Göbeklitepe teması ile düzenlendiğini anımsattı.Gümüş, "Göbeklitepe insanlık tarihini değiştiren bir arkeolojik buluntu ve zamanın sıfır noktası olarak kabul ediliyor. Biz de bu nedenle konferanslarımızın sloganını 'Zamanın sıfır noktasından, günümüz bilim ve teknolojisine' olarak belirledik." dedi.
Konferansta Prof. Dr. Aslı Tolun "Yeni nesil genetik teknolojileri", Prof. Dr. Tülay Yıldırım ise "Yapay zeka ve dijitalleşmenin sağlık alanındaki yansımaları" konulu sunumlar yaptı.Konferanslar 8 Kasım'a kadar devam edecek.
'Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferansı'nda geleceğin tıbbı ele alındı - DİYARBAKIR
İLGİLİ VİDEOLAR
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli monolit Diyarbakır’da ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oluz Höyük’ün 2500 yıllık Pers Yolu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi