Siyasete girerken sakinliği ile Hintli lider Gandi’ye benzetilen Kılıçdaroğlu, yaptığı ‘kanlı açıklamalarla’ toplumun her kesiminden tepki aldı. CHP liderinin açıklamalarının Kandil ile örtüşmesi dikkat çekiyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı ‘Kan dökmeden başkanlık sistemi getiremezsiniz' sözleri ile siyasi tarihimize geçti. Gandi sloganları ile başına geçtiği CHP'yi milli çizgiden uzaklaştırıp marjinalleştirerek PKK'nın borazanı HDP ile aynı çizgiye taşıyan Kılıçdaroğlu'nun ‘kan'lı tehdidi, sürekli davet aldığı Kandil'in talimatları ile örtüştü.

SIKIŞMIŞLIK İFADESİ


Terörü bitirmesi beklenen çözüm sürecine sıkı muhalifken, çatışmalar başladıktan sonra terör örgütü PKK'ya tek kelime etmeyen ve her defasında “Suçlu devlet” raporları yayınlatan Kılıçdaroğlu, sırtını Kaldil'e dayayan HDP ile aynı politikayı izlediğini bir kez daha ispatladı. CHP liderinin tepki çeken açıklamalarını değerlendiren Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışını anlamak için içinde bulunduğu ‘sıkışmışlığa' ve uluslararası ziyaretlere dikkatle bakmak gerektiğini söyledi. “Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri söylemi cüretini nereden bulduğunu anlamak lazım” diyen Prof. Sofuoğlu, şunları söyledi.



24 SAATTE BAŞ DÖNDÜRDÜ

“Bu sertlik, Kılıçdaroğlu'nun sıkışmışlığının göstergesi. Kemal Bey, bir kaset skandalının ardından CHP'nin başına gelmişti. Bu konulara ilişkin tartışmalar ve Almanya'ya dair iddialar da ortadayken Kılıçdaroğlu son olarak Almanya Dışişleri Bakanı ile görüştü. Ne hikmetse yanlarında da tesadüfen Fransa Dışişleri Bakanı vardı. Almanya'da Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile bir araya geldi - Almanya'da Sosyal Demokrat Partisi Meclis Başkanı Thomas Oppermann ile görüştü. TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Asıl sorgulanması gereken nokta, Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları yapma yetkisini ya da cüretini nereden aldığıdır. Kendisi sürekli Türkiye'nin problemleri olan ülkeler ve liderlerle işbirliği içinde. Kılıçdaroğlu ve CHP'liler Mısır'da Sisi, Irak'ta Maliki, Suriye'de Esad, Rusya'da Putin'e destek veriyor.”

Mustafa Elitaş'tan Kılıçdaroğlu'na: Sen darbeci misin?

TOBB'un genel kurulunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'başkanlık kansız gelemez' sözlerine Ekonomi Bakanı Elitaş kürsüde cevap verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile