Gürün genel drone
-Kilise drone
-Kilise detaylar
-Röportaj
( SİVAS -ÖZEL) SİVAS
- Sivas’ın Gürün ilçesinde restorasyon çalışmaları süren ve yıl sonunda tamamlanması planlanan Ermeni kilisesinin müze olarak kullanılması planlanıyor. Sivas’ın Gürün İlçesi şehir merkezinde bulunan tarihi Ermeni kilisesinde, geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmaları sürüyor. 19. Yüzyılın başlarında inşa edilip geçtiğimiz yıla kadar yıkılma noktasına gelen kilisedeki 3 milyon 984 bin TL proje bedelli restorasyon çalışmalarının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, restorasyon çalışmalarının ardından kilisenin müze olarak kullanılmasının planlandığını belirtip, burayı kültürel amaçlı olarak da kullanıp ülke turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.
Çitçi yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının ardından kiliseyi müze olarak kullanmayı planladıklarını belirtip, “Bu kilise Osmanlı döneminde Ermeni hemşerilerimiz tarafından kullanılıyordu. Gürün o dönemler büyük bir yerleşim yeri olduğu için bu kilise de bir bölge kilisesi olarak kullanılmaktaydı. Son 30 yıldır ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönmüştü. Biz bu kiliseyi turizme kazandırmak için sayın bakanımız İsmet Yılmaz’ın da destekleri ile bir proje hazırladık. Kültür ve Turizm Bakanlığımız projemizi kabul etti ve restorasyon çalışmaları başladı.
Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardında burayı müze olarak halkımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Kültürel amaçlı olarak da kullanabiliriz. Aslına uygun olarak yeniden hizmete açıldığında ülkemiz turizmine de hizmet edeceğine inanıyoruz.”dedi.
Müze olarak kullanılması planlanan Ermeni kilisesi havadan görüntülendi
İLGİLİ VİDEOLAR
Beşiktaş, Umut Meraş'ı kadrosuna kattı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sümela’yı bir buçuk ayda 80 bin kişi ziyaret etti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gümrük kapılarında kaçakçılığa geçit yok
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Ferhat Göçer 20 yıl sonra aynı sahneye çıktı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
İnönü'nden esinlendi, evini Atatürk portreleri sergisine çevirdi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Antalya'da sezonun ilk domates fidanları toprakla buluştu
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Büyükada Rum Yetimhanesi restorasyon hazırlıkları başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi