Mısır'daki askeri cuntanın davetlisi olarak Kahire'de bulunan CHP heyeti darbeye destek çıktı.

CHP 'nin Mısır ziyaretine darbeye destek açıklamaları damga vurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, “CHP olarak 3 Temmuz 'da Mısır halkının yaptığı tercihi destekliyoruz” dedi. Loğoğlu, Başbakan 'ı şikayet etmeyi de ihmal etmedi.

Suriye'de yaşanan katliamların ardından Beşşar Esed 'e yaptıkları ziyaretle tepki toplayan CHP, Mısır 'da da darbecilere destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 3 Temmuz 'da Mısır halkının yaptığı tercihi destekliyoruz” diye konuştu.

DARBE DEĞİL'HALKIN KARARI'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mısır Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Hazım Ömer 'le yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, 30 Haziran gösterileri sonrasında Mısır ordusunun yönetimi ele almasına ilişkin, “CHP olarak 3 Temmuz 'da Mısır halkının yaptığı tercihi destekliyoruz. Hiç kimse Mısır halkının kararına müdahale edemez” diye konuştu. Mısır 'daki krizin herhangi bir taraf dışlanmadan diyalogla çözülmesinden yana olduklarını ifade eden Loğoğlu, 2015 yılında gerçekleştirilecek parlamento seçimlerine değinerek, “2015 yılında iktidara gelerek Türkiye 'nin dünya ülkeleriyle ilişkilerinin haritasını değiştireceğiz. Parti olarak Başbakan Erdoğan 'ın Suriye 'ye yönelik siyasetinden rahatsızlık duyuyoruz. Suriye 'ye yönelik askeri müdahaleyle ilgili parlamentoda oylama yapılması durumunda buna cevabımız hayır olacaktır” dedi.

RUSYA'NIN FORMÜLÜNE DESTEK
Suriye 'deki krizin çözümünün siyasi olmasından yana olduklarını vurgulayan Loğoğlu, Rusya 'nın, Suriye 'nin kimyasal silahlardan arındırılmasıyla ilgili girişimini desteklediklerini belirtti.

MISIR VE SURİYE POLİTİKALARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR
Mısır Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Hazım Ömer de her iki partinin Mısır ve Suriye politikalarının örtüştüğünü aktardı. Loğoğlu ve Korutürk Kahire temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile de bir görüşme gerçekleştirdi. İki isim daha sonra Ahrar Partisi ve Halk Hareketi Partisi temsilcileri ile de bir araya geldi.


Nahda Meydanı'nda Yanan Cesetler Böyle Görüntülendi

Mısır'da ordu güçlerinin Mursi yandaşlarına karşı yaptığı katliamda akıllara kazınacak görüntüler ortaya çıktı. İnsanların diri diri yandığı görüntüler cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.
Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki Mursi destekçilerine müdahale edildi.

Ordu güçlerince gerçekleştirilen katliamda darbe karşıtı gösteri yapan Mısır vatandaşlarının yanan cesetleri cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Demokrasi yanlısı göstericilere müdahale sırasında polislerin Nahda Meydanındaki bazı protestoculara molotofkokteyli attığı öne sürüldü. Bunun sonucunda çıkan yangında en az 2 göstericinin yanarak hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, ülke genelinde 1 ay boyunca olağanüstü hal ilan edildiğini, ordunun polise yardımcı olmak için görevlendirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'Ülkedeki şiddet olayları nedeniyle rejimin ve emniyetin tehlikeye girmesi, kamu malına ve özel mülklere zarar verilmesi, radikal gruplar ve cemaatler tarafından vatandaşlarının kanının akıtılması sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulunun da onayıyla ülke çapında 14 Ağustos 2013 tarihi saat 16.00'dan itibaren geçerli olmak üzere 1 ay süreyle olağanüstü hal ilan etti' denildi.

Açıklamada, 'Cumhurbaşkanlığı, ülkenin ve rejiminin güvenliğiyle vatandaşları korumak, kamu malını ve özel mülkleri muhafaza etmek için gerekli tüm icraatları yapması için polise yardımcı olması amacıyla Silahlı Kuvvetleri görevlendirdi' ifadelerine yer verildi.

İlan edilen olağanüstü hal kapsamında, normal zamanda gerekli olduğu gibi Başsavcılığının izni beklenmeksizin kişiler gözaltına alınabilir, evlere baskın yapılabilir gibi isnistai uygulamalar da yer alıyor.

Ayrıca, Mısır İçişleri Bakanlığı 17.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Mısır'da Askeri Darbe 14.08.2013

15 Ağustos 2013 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile