Namık Kemal Zeybek: 'Ben sağcı değilim, Türkçüyüm'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu sevdiğini belirten Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, 'Ben sağcı değilim, Türkçüyüm' dedi.
CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına konuk olan Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, ilginç açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu sevdiğini söyleyen Zeybek, 'Ama Kemal Bey'i sevmek demek CHP'li olmak demek değil' dedi ardından da sağcı olmadığını vurguladı. 'Ben hiç bir zaman 'sağcıyım' demedim' diyen  Namık Kemal Zeybek, 'Ben sağcı değilim, Türkçüyüm. Türkçü olunca sağcı mı olmak gerekir?' ifadesini kullandı.

'BEN TOPLUMCUYUM'


'Ben toplumcuyum. Gelirler ve servetler arasında adil bir denge istiyorum, böyle bir toplum istiyorum' diye konuşan Zeybek şunları söyledi:

'Ben antikapitalistim, antiemperyalistim. Buna ister solculuk deyin, ister sağcılık deyin. Ama bütün bunlardan önemlisi bilgi çağı ürünlerini üretmeyen bir toplumun sömürülmekten kurtulacağına inanmıyorum. Esas mesele budur.'

'BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BENİM ATATÜRKÇÜLÜĞÜMDEN RAHATSIZ OLDU'


Zeybek, Aysever'in, 'Büyük Birlik Partisi'nde Atatürkçülük vugusu yapınca sistem size kusuyor. Gerçek bu' sözleri üzerine ise, 'Gerçek bu olabilir ama ben ayrıldım. Benim inandığım gerçekler var. Gittiğim her yerde onları anlatmaya çalıştım. Kabul gördü, görmedi. O ayrı mesele' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile