Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, Sivas katliamının faturasını Aziz Nesin'e kesti.

Aziz Nesin'in kitleleri tahrik ettiğini söyleyen Nazlı Ilıcak, Hürriyet'in o dönem yaptığı bir haberin de söylediklerinin doğruluğuna işaret ettiğini belirtti.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf'ın dün akşam yayınlanan bölümüne, Nazlı Ilıcak'ın Aziz Nesin çıkışı damgasını vurdu. ' Olayın asıl sebebi Aziz Nesin'in tahrikleridir. ' diyen Ilıcak, Sivas katliamının gerçekleştiği bazı koşulların görmezden gelindiğini savundu.

O dönem Müslümanların hedef gösterildiğini kaydeden Ilıcak, 'Bazı gerçekler unutuluyor, olayın hangi şartlarda geliştiği anlatılmıyor. Müslümanlar hedef gösteriliyor.' dedi.

O SÖZLERİ OLAYLARI BAŞLATTI
Aziz Nesin'in din karşıtı sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini ifade eden Ilıcak, Aziz Nesin'in bu söylemleri nedeniyle Madımak olaylarının başladığını kaydetti. Hürriyet gazetesinin yaptığı bir haberin söylediklerinin doğruluğuna işaret ettiğini söyleyen Ilıcak, 'Dine hakaret etmek zaten ceza kanunumuzda da suç sayılmaktadır. Aziz Nesin'in sözleri suçtur ama tabii bunun karşılığı da bu olmalıdır şeklinde anlaşılmak istemem.' diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

Nazlı Ilıcak, Katliamın Faturasını Aziz Nesine Kesti

Gazeteci - yazar Nazlı Ilıcak, Sivas katliamının faturasını Aziz Nesin'e kesti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile