Eşi Nazmiye Demirel'in ölüm haberinin ardından Başkent Üniversitesi'ne gelen Süleyman Demirel, burada kısa bir açıklama yaptı.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel yaşamını yitirdi.

SÜLEYMAN DEMİREL: ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİ AMA OLMADI


Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, bir süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybetti. Eşinin vefatı üzerine hastaneye gelen Süleyman Demirel, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "65 senelik hayat arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok iyi mücadele etti ama olmadı. Başkent Üniversitesi Hastanesi değerli hekimine, Üniversite Rektörüne, Tıp Fakültesi dekanına ve bütün hekimlerine, bütün sağlık personeline minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu ayakta tuttular, Allah kendilerinden razı olsun" diye konuştu.

PROF. DR. MÜDERRİSOĞLU: KANDAKİ OKSİJEN AZALMASI VE KALP DURMASI SONUCUNDA 22.27 İTİBARIYLA HASTAMIZI KAYBETTİK


Nazmiye Demirel'in doktoru Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, yaptığı açıklamada, 2010 yılından buyana Nazmiye Demirel'in alzaymır hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü belirtirken, "Ancak bugün akşam üzeri gelişen kandaki oksijen azalması ve bilahare de kalp durması sonucunda, tüm müdahalelerin yapılmasına rağmen saat 22.27 itibarıyla hastamızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Nazmiye Demirel Son Yolculuğuna Uğurlandı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel'i son yolculuğuna uğurladı.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat eden eşi Nazmiye Demirel, Isparta İslamköy'de düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat eden eşi Nazmiye Demirel için İslamköy Şehriban Hatun Cami'nde kılınan öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Törene siyasi parti liderleri dışında eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Topçu, İbrahim Gürdal, Murat Karayalçın, Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Demirel ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Süleyman Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşına veda ederken sağlık durumunun kötü olması nedeniyle oturması için getirilen koltuğu kaldırttı.

'Oturmam'diyen Demirel, güçlükle de olsa ayakta durdu ve Nazmiye Demirel'e veda etti.

Demirel'in uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinden ailesi ve yakınları tarafından alınan cenazesi, Çankaya Belediyesine ait cenaze aracıyla dün Isparta'ya gönderildi.

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir kendisi de Güven Hastanesi'nde tedavi olan Süleyman Demirel, eşinin cenaze töreni için Güniz Sokak'taki evinden saat 09.15'te çıktı.

İki kişinin yardımıyla yürüyebilen Demirel, saat 10.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na özel uçakla gitti. Aprona kadar özel aracıyla giden Demirel, kendisini takip eden gazetecilere aracın içerisinden şapkasını çıkartarak selam verdi.

Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenk bir vatandaş tarafından kırıldı. Kırılan çelenk kaldırıldı, vatandaşlar da çelengin kırılmasına tepki gösterdi.

HELİKOPTERE MİNİBÜSLE GİTTİ

Özel uçakla Isparta Havalimanı'na inen Demirel'i Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Agah Oktay Güner ve diğer yetkililer karşılaştı. Korumaları ve doktorları eşliğinde uçaktan güçlükle inen Demirel, daha sonra 200 metre mesafedeki İslamköy'e gideceği helikoptere minibüs ile gitti.

OTURMADI, EŞİNE AYAKTA VEDA ETTİ


Cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Yürümekte güçlük çeken Süleyman Demirel için tabutun hemen arkasında oturması için koltuk hazırlandı. Camiye gelen Demirel, oturmayı kabul etmedi ve koltuğu geri kaldırttı. Zor da olsa ayakta duran ve eşine veda eden Demirel'in hüznü yüzüne de yansıdı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Nazmiye Demirel Vefat Etti

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile