Şeyh Said hadisesinin önemli isimlerinden Yib Maho’nun torunu Kürt aydın Nihat Karaaslan'ın Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Med-Cezir'de öne sürdüğü "Gaffar Okkan'ın ölüm emrini JİTEM'in Diyarbakır Tim komutanı Zahid Engin'in verdiği iddiası bomba etkisi yaptı.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Med-Cezir programına konuk olan Kürt aydın Nihat Karaaslan gündeme bomba gibi düşecek iddialarda bulundu. Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasına yönelik eylemin talimatını JİTEM Diyarbakır Tim komutanı Zahid Engin'in verdiğini öne süren Karaaslan, Bingöl-Elazığ Karayolu 'nda 24 Mayıs 1993 yılında 33 Er 'in öldürüldüğü eylemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GAFFAR OKKAN'IN ÖLÜM EMRİNİ JİTEM VERDİ
Gaffar Okkan'ın hakla iç içe bir emniyet müdürü olmasının derin güçlerini rahatsız ettiğini ifade eden Nihat Karaaslan 'Böyle bir eylemi Hizbullah gibi benzeri örgütler tek başına böylesine profesyonel bir şekilde yapamaz. Gaffar Okkan'ın ölüm emri Kıdemli Yüzbaşı JİTEM'in Diyarbakır Tim komutanı Zahid Engin tarafından verilmiştir.Buna eminim. Bu Abdulkadir Aykam'ın söylemlerinde ve o bölgedeki itirafçıların söylemlerinde de vardır. O günkü JİTEM, Gaffar Okkan'ı bugünkü Ergenekon'a rapor ediyor. Rapor edildikten sonra Zahid Engin'e ölüm emri veriliyor. 'sözleriyle şok bir iddiayı gündeme taşıdı.

DEVLET OLAYI SAHİPLENMEDİ
Bingöl'de katledilen 33 er olayının üzerine bugüne kadar gidilmediğini ifade eden Nihat Karaaslan 'Devlet bu olayı sahiplenmedi. Örgütte bu eylemi üstlenmedi. Öcalan örgüt içinde istemediği kendine başkaldıran generallere bu olayı pasladı, onu kötüledi ama devlet hiç bir zaman sorgulamadı. Olay derin devletle ilgilidir ve Bingöl özellikle seçildi. 'dedi.

YEŞİL'DE ORADAYDI
Bingöl halkı o zaman Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ı görmüştür ve Yeşil'in olayın esnasında oradaydı. Bingöl'de 33 askerin şehit edilişini sevk ve idare eden komutan Zeynel isimli Bingöllüdür. Abdullah Öcalan hiç bir dönem Zeynel isimli bir komutandan bahsetmemiştir. Bingöl halkı da Zeynel isimli kişiyi tanıyor.

OLAYI YAPAN ZEYNEL KOD ADLI CELAL BARAK'TIR
Bu olayı yapan Zeynel'dir ve Zeynel kod adlı terörist eyalet komutanıdır. Orada Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'da vardı. Neden onlar konuşulmuyor. Mahmut Yıldırım'da Bingöllü'dür ve kendiside oradaydı. Mahmut Yıldırım'ın bu konuda kendisi 'Bingöl'ün Genç ilçesinde MHP İlçe Başkanı öldürülmüştür. Taziyeden dönerken tesadüfen oraya uğradım. Uğradığımda da olaya yakın bir mefasede de çay içmek zorunda kaldım.

BİRDENBİRE ORTADAN KAYBOLDU
Zeynel kimdir? Abdullah Öcalan daha sonra Zeynel'le bir daha telefon görüşmesi yaparım dediğinde iki kişi ile birlikte çıktığında, bu iki kişi öldürüldükten sonra Zeynel ortadan kaybolmuştur. Zeynel kimdir? Zeynel bulunsun olay çözülsün.

DERİN DEVLET CELAL BARAK'I ORTADAN KALDIRDI
Zeynel kod adlı terörist Celal Barak isminde bir Bingöllü'dür. Celal bu olaydan sonra Dersim'e gönderiliyor. Dersim'deyken Öcalan kendisine uç bir noktaya gelmesini ve telefonla görüşmesini söylüyor. İki kişi ile birlikte çıkıyor. Tepeye çıktıktan sonra bir tarama sesi geliyor. Tarama sesinden sonra bir helikopter havalanıyor. Daha sonra militanlar iki korumanın öldürüldüğünü görüyor, hiç bir şekilde Zeynel'in akibetine ulaşılamıyor. Eğer bu olayın üzerine gidilmiş olsaydı, bugün bu olayın şifreleri çözülürdü.

TEHDİT EDİLDİK.
Nihat Karaaslan'ın iddiaları üzerine İtalya'dan telefonla canlı yayına bağlanan Zeynel kod adlı teröristin kardeşi Metin Barak kardeşinin TSK'nın düzenlediği büyük bir operasyonda öldürüldüğünü ifade ederek 'Cenaze bize verilmedi. Cenaze defnedilirken biz yaklaştırılmadık. Bize gösterilen resimlerden kardeşimin öldürüldüğüne eminim. O dönem cenazeyi almak istedik ancak devlet erkanı bize '' Siz bu cenazeyi alırsanız, bu cenaze 10 cenaze olur.'' diyerek tehdit edildik 'dedi.

BEYAZ GAZETE


Nihat Karaaslan: 33 Erin Katliam Eylemini Yapan Zeynel Kod Adlı Teröristtir

Şeyh Said hadisesinin önemli isimlerinden Yib Maho ' nun torunu Kürt aydın Nihat Karaaslan'ın Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Med - Cezir'de öne sürdüğü ' Gaffar Okkan'ın ölüm emrini JİTEM'in Diyarbakır Tim komutanı Zahid Engin'in verdiği iddiası bomba etkisi yaptı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile