- İnşaat halindeki yetimhane ve yetimhanenin inşaatında çalışanlar - Adamder Derneği ve Abuja - İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan ile röportaj - Okul Müdürü Ebubekir Süleyman ile röportajTürkiye'den gelen yardımlarla Nijerya'da inşa edilen yetimhane, onlarca çocuğa sıcak bir yuva olarak huzurlu bir hayata kavuşmalarına katkı sağlayacak.Başkent Abuja 'nın Pape bölgesinde inşa edilen yetimhanenin inşasının tamamlanması ile 150 yetim çocuk burada barınabilecek ve eğitimlerine devam edebilecek.İnşaat halindeki yetimhaneyi yaptıran Adamder Derneği ve Abuja - İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan, AA muhabirine konuştu.
Yaklaşık 8 yıldır Nijerya'da eğitim ve yardım faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Danışan, "Nijerya'da çok sayıda yetim var. Biz de bunu dikkate alarak bir yetimhane açma ihtiyacı duyduk. Çorum'da faaliyet gösteren Adamder Derneğinin desteğiyle bu yetimhanenin inşasına başladık." dedi.
Danışan, "3 bin 500 metrekare alan içerisine inşa ettiğimiz yetimhanemizin 800 metrekare kapalı alanı bulunmaktadır. Kapalı alanlarda yetimler için yatak odaları, derslikler, oyun odası, revir, mescit, yönetim odası, 150 kişilik yemekhane, mutfak, kiler, güvenlik odası, tuvalet, banyo ve çamaşırhane yer alıyor. Açık alanda ise çocuklar için oyun parkı kuruyoruz." diye konuştu.
- "Nijerya'daki yetimlere destek olmak istiyoruz"Danışan Nijerya'da çok sayıda yetimin yaşadığını ancak yetimhanelerin yetersiz olduğunu ve çoğunun kilise tarafından yönetildiğini söyledi.
Yetimhanede sadece barınma değil aynı zamanda yetimlerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağının da altını çizen Danışan, "Yetimhanenin hemen yanında yine Türkler tarafından inşa edilen ve yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokul bulunmakta. Okul çağına gelen yetimler bu okulda okuyabilecek. Aynı zamanda bu yetimhanenin içinde iki hafızlık sınıfı var, eğitim yaşına gelen yetimler hafızlık ve dini derslerini de görecekler. Bu vesileyle Nijerya'daki yetimlere destek olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.Yetimhanenin yanında bulunan okulda görevli müdür Ebubekir Süleyman de "Burada kalacak yetimler hem dini hem de normal eğitim alacaklar. Bu sebeple Türk hükümeti ve Adamder Derneği'ne teşekkür ederim çünkü onlar olmasaydı bugün burada bizim yetimhanemiz olmazdı ve onlarca çocuk kimsesiz kalırdı." dedi.
Nijerya'da faaliyet gösteren Adamder Derneği ve Abuja - İstanbul Dostluk Derneği yetimhane projesinin yanı sıra eğitim ve yardım faaliyetleri de yürütüyor.
Nijeryalı yetimler Türklerin yardımıyla sıcak yuvaya kavuşacak - ABUJA
İLGİLİ VİDEOLAR
Şanlıurfa’da iki mahalle su altında kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vali Günaydın: “Yoğun bakımdaki hastaların yüzde 91’i aşısız hastalar”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkan Sözeri: ”Maç ritmini yakaladığımızda hedefe oynayacak bir takım olacağız”
29 Ağustos 2021 Pazar
- Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Musul’u ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
- ABD’de Ida Kasırgası nedeniyle on binlerce kişi tahliye ediliyor
29 Ağustos 2021 Pazar