Niloya Köyü'nün kapıları çocuklara açıldı - ANKARA

- Drone görüntüleri - Niloya Köyü'nden görüntüler - Açılışa gelen çocuklardan detay - Çocuklar için hazırlanan alanlardan görüntü - Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Öztürk ile röportaj - Kurdele kesimiNiloya Köyü'nün kapıları çocuklara açıldı - Kaynak Holding şirketlerinden Sentries firmasının "Niloya" çizgi filminin karakteri için kurduğu Niloya Köyü, kapılarını çocuklara açtı - Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Öztürk: - "Niloya köylerinin sayısını artıracağız. Türkiye'nin en büyük ilk 5 ilinde de alan lisanslaması yaparak benzer köylerden kuracağız"ANKARA (AA) - Kaynak Holding şirketlerinden Sentries firmasının "Niloya" çizgi filminin karakteri için kurduğu Niloya Köyü, kapılarını çocuklara açtı.Niloya markasının lisansörü olan Senteries firmasının, Türkiye'de ilk defa "alan lisanslaması" yaparak Ankara 'da kurduğu Niloya Köyü, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Öztürk'ün katıldığı törenle açıldı.Öztürk, yaptığı konuşmada, çocukların fiziksel ve mental sağlıklarının gelişmesi için Niloya Köyü'nün bir ilk olduğunu vurgulayarak, "Çocuklar aileleriyle gelip Niloya'nın evini, ahırdaki canlı hayvanları ziyaret edebilecek, traktörünü, kamyonunu gezip dolaşabilecek. Direkt toprağa, çimlere dokunacak. Çizgi filmde seyrettikleri ne varsa onlara dokunup, temas edip, birebir yaşama imkanı bulacak." dedi.
Öztürk, Niloya'nın Türkiye'nin markası olduğunu ve bunu dünya çapında bir marka yapmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Niloya'nın pedagoglar tarafından çocukların mental yapısı için özel olarak yazıldığını ve çekimlerinin yüzde 80'lik kısmının Türkiye'de yapıldığını anlatan Öztürk, "Teknik yetersizlik nedeniyle yüzde 20'lik bir kısmını İspanya'da gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl itibarıyla Niloya'nın bütün yapımı Türkiye'de gerçekleşmiş olacak. Böylelikle Niloya Türkiye'nin ilk yerli çizgi film markası olmuş olacak. Niloya, YouTube'da 1 milyondan fazla seyredilerek alanında birinci oldu ve bu alanda ödül aldı." ifadesini kullandı.Öztürk, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede de Niloya Köyü'nde teknik anlamda "alan lisanslaması" yaptıklarını belirterek, "Dünyada bunun örnekleri var ama Türkiye'de şu ana kadar yoktu. Türkiye'de bugün gerçekleştiriyoruz." dedi.
Niloya Köyü sayısını artıracaklarını aktaran Öztürk, Türkiye'nin en büyük ilk 5 ilinde de alan lisanslaması yaparak benzer köylerden kuracaklarını anlattı. - Dünyaya açılıyorÖztürk, Niloya'yı dünya çapında bir marka haline getireceklerine de işaret ederek, "Bununla ilgili çalışmaları yaptık. İngilizce, Arapça, Çince tercümelerini tamamladık, bu coğrafyalarda yayınlamak için anlaşmalarımızı yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.Niloya markasının ekonomik boyutu hakkında bilgi veren Öztürk, "21 lisanslı firmamız, 650 lisanslanabilir ürünümüz var. Bu ürünlerden 450'sini lisansladık. Şekerlemeden peluş oyuncaklara, diş fırçalarına kadar her şeyde Niloya markasını görebilirsiniz. Bu sene de yüzde 50 büyümeyi hedefliyoruz." Ifadelerini kullandı.Öztürk, lisanslı ürünlerin her türlü testten geçerek gereken sertifikaları aldığını da vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile