Öcalan Demokratik Özerlikten Vazgeçti

Yeni Şafak Gazetesi Ankara temsilcisi Abdulkadir Selvi Habertürk ekranlarında İmralı görüşmelerinin şifrelerini verdi.
Öcalan'ın “Ayrı Devlet yok” sözü vermediğini söyleyen Selvi “ Öcalan demokratik özerlik şartından vazgeçti” dedi.

Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Yeni Şafak Gazetesi Ankara temsilcisi 4.paketin büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek“4. Yargı paketinin ana omurgasını terör ve şiddet arasındaki bağ oluşturuyor. Bu konuda çok net bir tarif yapılacak. Ana dilde savunmaya ek bir madde yada ayrı düzenleme olabilir. Denetimli serbestlik konusu getirilecek. Bir yandan da tahliyelerin tolu açılacak.” dedi.

ÖCALAN, DEMOKRATİK ÖZERLİK ŞARTINDAN VAZGEÇTİ

Öcalan'ın “demokratik özerklik” şartından vazgeçtiğini öne süren Selvi sözlerini şöyle sürdürdü;

Abdullah Öcalan “demokratik özerklik” şartından vazgeçti. Bunu hem Ahmet Türk'le görüşmesinde beyan ediyor, hem MİT müsteşarıyla görüşmesinde deklare ediyor, hem de önümüzde hafta gerçekleşecek olan BDP eşbaşkanları görüşmesinde bir kez daha deklare edecek.

“AYRI DEVLET YOK” SÖZÜ VERDİ

Yeni devlet konusunda 2 kez söz vermek durumunda kalıyor. “Yeni devlet yok” Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğü içinde ve demokratik bir mücadele verilecek. Bu sözü verdikten sonra görüşmeler başladı.

ÖCALAN GERÇEKÇİ BİR İNSAN

Öcalan gerçekçi bir insan. Türkiye normalleşmeden, terörle mücadele son bulmadan İmralı'nın kendisiyle ilgili bir gelişme olmayacağını biliyor. O konu görüşmelerde gündeme getirilmiyor. O konu gündeme gelseydi görüşmeler başlamadan bitebilirdi.

EVE DÖNÜŞ YASASI DÜZENLENECEK

Mevcut “Eve Dönüş yasası” teröristin dağdan inmesi için yeterli imkanı sağlamıyor. Bu konuda bir düzenlemesi yapılması gerekiyor. Adı “Genel af” olarak konulmayacak ama “Eve Dönüş Yasası”nın yeniden düzenlenmesi de gündemde.

BEYAZ GAZETE





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile