Dronun uçması
-Dronun yapım aşaması
-Dronun başka dron ile çekilmesi
-Fethi kılınç röportaj
-Vahap Bataray röportaj
-Ömer Faruk Kaçmaz röportaj
( ELAZIĞ )- Savunma sanayisin katkı sunmak için çalışma yapan 3 öğrenci, öğretmenlerinin desteğiyle 85 kilometre hıza ulaşan hız dronunu yaparak örnek bir çalışma sergiledi ELAZIĞ
- Elazığ’da Savunma sanayisin katkı sunmak için çalışma yapan 3 lise öğrencisi, 85 kilometre hıza ulaşan hız dronunu yaparak örnek bir çalışma sergiledi 100. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri bölümü 11. sınıf öğrencileri, 12.Uluslararası Robot Yarışmasına katılma kararı aldı. Bunun üzerine harekete geçen öğrenciler Ömer Faruk Kaçmaz, Mehmet Emin Çelik ve Özgürcan Ayaz, hız dronu yapmaya başladı.
3 öğrenci, öğretmeleri Vahap Bataray’ın da desteğiyle saatte 85 kilometre hıza uluşan dron yaptı. Amaçları üst seviyede dronlar tasarlamak olan öğrenciler, ASELSAN’la birlikte savunma sanayisi için daha kaliteli dronlar geliştirmek istiyor. Hız dronunu 3 arkadaşı ve öğretmelerinin desteğiyle yaptıklarını belirten öğrencilerden Ömer Faruk Kaçmaz, “Projemizin adı hız dronudur. Saatte yaklaşık 85 kilometre hıza çıkıyor. Çoğu parçalarını kendimiz tasarladık, kimi parçalarını da dışarıdan aldık. Projemizi şimdilik sunuyoruz ve ilerde daha iyi bir yerlere getirmeye çalışacağız”dedi.
Yaptıkları projelerle öğrencilere ve tüm topluma mesleki teknik eğitimi sevdirmek olduğunu belirten okul müdürü Fethi Kılınç, “En büyük amacımız budur. Genelde toplumda mesleki teknik eğitime bakış açısı ile ilgili bir ön yargı var. Biz bu ön yargıları kırmak istiyoruz. Bizler geleceğin mühendislerini yetiştiriyoruz. Dolayısıyla geleceğin mühendislerini yetiştirirken tamda bu atölyelerde, bu öğretmen arkadaşlarımızla yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi sınavlara ve hayata bu şekilde hazırlamaya çalışıyoruz” diye ifade etti.
Geçen senede Milli Eğitim Bakanlığı 11. Uluslar Arası Robot Yarışmasına katıldıklarını aktaran Elektrik Elektronik öğretmeni Vahap Bataray, “Önceki yarışmaya sumo ve hızlı çizgi izleyen robotla katıldık. Bu senede inşallah hız dronlarıyla yarışmaya katılacağız. Amacımız öğrenciyi bire bir elektrik elektroniğin içinde tutmak, motivasyonunu arttırmak ve bire bir iş yaptırmak ve sevdirmektir. Yaptığımız dron da tamamen hız dronudur. Amacımız yarışmaya bu dronla katılıp hem okulumuzu hem de ilimizi temsil etmektir. İyi bir derece elde edip ilimizi ve okulumuzu gururlandırmak istiyoruz” diye konuştu.
Amaçlarının daha üst seviyede dronlar tasarlamak olduğunu vurgulayan Bataray, “Ülkemizdeki ASELSAN’ nın geliştirdiği iki dron var. Bunlardan bir tanesi kamikaze dalış yapan dronlardır. Bir terör örgütünün faaliyetini gördüğünde direk dalış yapıp bombayla kendini imha edebiliyor. Bizim amacımızda bu ASELSAN gibi kuruluşlara bu çalışmalarla katkı sağlamak. Bu çalışmaları da üst seviyelere çıkartmak ve savunma sanayisine daha kaliteli dronlar kazandırmaktır. Hız dronunun en büyük kullanım amacı savunma sanayisidir. Normal piyasada hobi olarak kullanılan dronlar var. Ama biz bunun ötesinde ülkemize ve devletimize fayda verebilecek teknolojiye getirip, kullanılabilecek seviyeye getirmektir” diye bilgi verdi.
Öğrenciler, 85 kilometre hıza ulaşan hız dronu yaptı
İLGİLİ VİDEOLAR
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlat nöbetindeki aileler HDP önünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şanlıurfa’da terör operasyonu: 2 tutuklama
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü töreni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Konyalı Görme engellilerden evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da evlat nöbeti gece de devam ediyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi