Dronedan detaylar
-Öğrenci Onur Ata Özyiğit röp.
-Drone detay
-Öğretmen Abdurrahman Gündeşlioğlu röp.
-Öğretmenin drone uçurması
-Öğrenci Arda Uludemir röp.
-Robotik oyuncaklar detay
-Serginin açılışı
-Sergiyi gezenler detay
( ADANA -HD)- Teknoloji Tasarım Öğretmeni Gündeşlioğlu:- "Droneu piyasa fiyatının yarısına mal ettik" ADANA
- Adana’da ortaokul öğrencileri okulda düzenledikleri etkinlikleri havadan görüntüleyebilmek için kendi imkanlarıyla 3D yazıcı kullanıp, kodlama yaparak drone üretti. Öğrencilere rehberlik eden Teknoloji Tasarım Öğretmeni Abdurrahman Gündeşlioğlu da drone uçurabilmek için ehliyet aldı. Vakıfbank Ortaokulu öğrencileri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında hazırladıkları projeleri okulun spor salonunda sergiledi. Öğrencilere projeleri tasarlamaları aşamasında rehberlik eden Teknoloji Tasarım Öğretmeni Abdurrahman Gündeşlioğlu, drone yapılmasının bir ihtiyaçtan doğduğunu öğrencilerin kendi emeği ve çalışmalarıyla ortaya çıktığını belirterek, “Çocuklarımız bunları tamamen kendileri kodladı. 3D yazıcılarımızla kendimiz yazdık bunları. Okulun imkanlarıyla emeklerimizle yaptık. Diğer dronelardan farkı maliyet olarak piyasada satılan droneların yarısı fiyatına mal ettik diyebiliriz. Bu çalışmamızı geliştirmek istiyoruz elbette. Bu bir ön çalışma. Ortaokul grubu yaklaşık 10-15 yaş grubuna hitap ettiğimizi düşünürsek bizim bu çocuklarımızın büyüdüğünde ilerde çok iyi yerlere geleceği ve ülkemiz için çok daha faydalı çalışmalar yapacağını düşünüyoruz” dedi.
Bu tarz projeler sayesinde öğretmenlerin de farklı düşünmeye yöneldiğini kaydeden Gündeşlioğlu, “Mesela ben gidip droneu uçurabilmek için drone ehliyeti alma ihtiyacı hissettim. Drone yapma amacımız aslında okulumuzda çok fazla etkinlik oluyordu. Bu etkinlikleri biz farklı açıdan havadan görüntüleme ihtiyacı hissettik. Drone üzerine yerleştirdiğimiz kamera ile çocuklarımızın yaptıkları etkinlikleri farklı bir açıdan izliyoruz. Çocuklarımızla birlikte bunları montajlamaya çalışıyoruz, küçük küçük klipler hazırlıyoruz” diye konuştu.
Drone tasarlayan öğrencilerden Onur Ata Özyiğit de droneu yaparken fırçasız motorlar, drone beyni ve GPS kullandıklarını ifade ederek, “Bunların hepsini drone beyninde birleştirdik. Aksiyon kamerasını aldık ve droneumuza bağladık. Kendi yazdığımız programla 3D yazıcımıza aktardığımız parçaları bastık. Droneumuzun kumandasını aldık. Kumanda ile droneun bilgisayarda birbiriyle iletişime geçmesini sağladık. Bu iletişim sayesinde droneumuzun uçmasını sağladık” şeklinde konuştu.
Ayrıca TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında öğrenciler dans eden robotik oyuncaklar ve örümcek de tasarladı. Robotik oyuncak ve örümcek tasarlayan öğrencilerden Arda Uludemir, Ardiuno’ya kod yükleyerek çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Yürüyen örümcek yaptık. Arduino kod yükledikten sonra bunları 3D yazıcıdan çıkarıp, birleştirdik. Ondan sonra bunu yürüyebilir hale getirdik. Michael Jackson’ın Smooth Criminal şarkısı ile dans eden robot var. Bu robotları da yine arduino kod yükledik, 3D yazıcıdan çıkarttık” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler etkinlikleri havadan görüntülemek için drone üretti
İLGİLİ VİDEOLAR
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi