- Okul bahçesine bırakılan demirlerden görüntü - Çocukların demir üstünde oynaması - Okulun müdür yardımcısı Ahmet Demirel'in açıklaması - Çocukların demir üstünde oynamasıOkul bahçesine bırakılan demir tehlike saçıyor - HDP'li Siirt Belediyesinin ilkokulun bahçesine bir hafta önce bıraktığı demirler, öğrenciler için tehlike oluşturuyorSİİRT (AA) - HDP'li Siirt Belediyesinin ilkokulun bahçesine bir hafta önce bıraktığı demirler, öğrenciler için tehlike oluşturuyor.Belediye ekipleri Barış Mahallesi'nde yapılan yol genişletme çalışmasında kullanılacak demirleri, 600 öğrencinin eğitim gördüğü Haşim Öztanık İlkokulu bahçesine önlem almadan bıraktı.Ders aralarında bahçeye çıkıp oynayan çocuklar için tehlike oluşturan demirin kaldırılması talep eden okul idaresi belediyeye tepki gösterdi.Okulun Müdür Yardımcısı Ahmet Demirel yaptığı açıklamada, demirlerin bir hafta önce kendilerinin bilgisi olmadan mesai saati dışında okulun bahçesine bırakıldığını söyledi.
Okulunun duvarını kaldırım genişletmesi nedeniyle yaklaşık 2 metre geriye çekileceğini, okul bahçesinin küçültüleceğini kaydeden Demirel, şöyle konuştu:"Yapsınlar bir şey demiyoruz ama yaz tatilinde yapılabilirdi. Okul sezonunda bunun yapılması doğru değil. Öğrencilerin ders aralarında dışarıya çıkma ihtiyacı var. Bu demirler 1 haftadır okulun bahçesinde duruyor. Her gün belediyeyi arıyoruz 'Lütfen gelin, alın' diye. Bakın çocuklarımızın başı belaya, tehlikeye girebilir. Allah korusun, canları yanabilir. Teneffüslerde nöbetçi öğretmenlerimiz çok zorlanıyor. 600 öğrencimiz var, demirlerin üstüne çıkıyor, oynuyorlar. Ne yazık ki 1 hafta geçmesine rağmen kimse gelip kaldırmadı."Demirel, bir an önce demirlerin kaldırılmasını istediklerini ifade ederek "Çocuklarımızın başına bir tehlike gelmeden, tırnağı kanamadan bir an önce bu demirler kaldırılırsa çok iyi olur." dedi.
Siirt Belediyesi yetkilileri ise çalışmayı yürüten müteahhit firmaya durumu ilettiklerini ve en kısa sürede demirler için önlem alınacağını kaydetti.
Okul bahçesine bırakılan demir tehlike saçıyor - SİİRT
İLGİLİ VİDEOLAR
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi