- Patrick Stoddart'ın gökyüzünden eşinin küllerini savurma anı - Patrick Stoddart ile röportaj - Şenol Arat ile röportajÖlen eşinin küllerini Ölüdeniz'e savurdu - Muğla 'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'dan iki yıl önce yamaç paraşütüyle uçuş yapan, ülkesi İngiltere'de kanserden hayatını kaybeden kadının külleri, eşi tarafından gökyüzünden Ölüdeniz'e döküldü - İngiliz Patrick Stoddart: - "Ölmeden önce küllerinin Babadağ'dan denize savrulmasını istedi. Eşim burayı çok seviyordu. Ben de daha önce uçuş yaptığı pilotla onun anısına bu uçuşu gerçekleştirdim ve vasiyetini yerine getirdim"MUĞLA (AA) - İngiliz Beverley Ann Stoddart'ın külleri, vasiyeti üzerine eşi Patrick Stoddart tarafından Babadağ'dan yamaç paraşütü pilotuyla Ölüdeniz'e saçıldı.Kanser hastası Stoddart (76), geçen yıl aralık ayında İngiltere'de hayatını kaybetti. Stoddart’ın bedeni, İngiltere'de yakıldı ve vasiyeti üzerine küllerinin bir kısmı eşi Patrick Stoddart tarafından Fethiye'ye getirildi.
Üzerine eşinin ve kendisinin fotoğrafları bulunan tişört giyen Patrick Stoddart, iki yıl önce eşinin uçuş yaptığı yamaç paraşütü pilotu Şenol Arat ile Babadağ’ın bin 200 metre pistinden kalkış yaptı. Bir süre uçan Stoddart, eşinin küllerini Ölüdeniz'e savurdu. Arat, küllerin savrulma anını aksiyon kamerasıyla görüntüledi.İnişin ardından gazetecilere açıklama yapan Stoddart, 30 yıllık evliliklerinde her anlarının çok mutlu geçtiğini söyledi.
- "Eşim burayı çok seviyordu"Eşinin hastalığını iki yıl önce Fethiye’ye tatile geldiklerinde öğrendiklerini anlatan Stoddart, "Eşim yamaç paraşütü yapmak istedi. Hatta ona 'Sen çılgın mısın?' diye tepki gösterdik. Buna rağmen ısrar etti ve yamaç paraşütüyle uçuş yaptı. Uçuş sırasında da hastalığını yamaç paraşütü pilotuyla paylaşmış. Ölmeden önce küllerinin Babadağ'dan denize savrulmasını istedi. Eşim burayı çok seviyordu. Ben de daha önce uçuş yaptığı pilotla onun anısına bu uçuşu gerçekleştirdim ve vasiyetini yerine getirdim." diye konuştu.
Şenol Arat ise Stoddart'ın hastalığını kendisine anlattığını, öldüğünü haber alınca çok üzüldüğünü ifade etti.
İki yıl önceki uçuşunda Stoddart'ın kendisine fazla vaktinin kalmadığını ve tüm sevdiği şeyleri yapmak istediğini söylediğini aktaran Arat, "Benimle yamaç paraşütü uçuşu yaptı. Maalesef şu an kendisi aramızda yok. Ölmeden önce de tekrar yamaç paraşütüyle uçuş yapmak istediğini söylemiş. Bundan iki yıl önce benimle uçuş yapan yolcumun küllerini denizin üstünde bıraktık. Hem mutluyum hem de hüzünlüyüm. Bu bize gösteriyor ki güzel memleketimizi ne kadar çok seviyorlar ki gelip bizi buldular. Son anında bile burayı düşünmesi çok güzel bir şey." ifadelerini kullandı.
Ölen eşinin küllerini Ölüdeniz'e savurdu - MUĞLA
İLGİLİ VİDEOLAR
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Varank: “Dünyada söz sahibi olabilmenin yolu savunma sanayiinden geçiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sağanak yağış sonrası pazar alanı sular altında kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- İtalya’daki Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sürücünün araçtan fırlayıp hayatını kaybettiği kaza güvenlik kamerasında
30 Ağustos 2021 Pazartesi