- Öğrencilerin camilere gelmeleri - Öğrenciler için mangal hazırlanması - Öğrencilere köfte ikramı - İmam Hatip Ahmet Aydın ile röportaj - Öğrencilerle röportajÖnce Kur'an kursu sonra mangalKÜTAHYA (AA) - Kütahya 'daki bir caminin din görevlileri, cami avlusunda Kur'an kursuna gelen öğrenciler için mangal etkinliği düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığının, "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlattığı Kur'an kursları Kütahya 'da da büyük ilgi görüyor.Yaz Kur'an kursları sayesinde, camiler çocuk sesleriyle şenlenirken, kurslarda eğitim veren bazı görevliler, çocukları yaz Kur'an kursuna özendirmek ve cami sevgisini kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.Saray Mahallesi'ndeki Şehitler Camisi'nde din görevlisi olarak çalışan Ahmet Aydın ile müezzin Mehmet Coşkun, ders sonunda, hayırsever vatandaşların desteğiyle çocuklar için cami avlusunda mangal yaptı.Cami cemaatinin katkılarıyla mangalda pişirilen etler çocuklara ikram edildi.Cami imam hatibi Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları yaz Kur'an kursuna heveslendirmek adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Çocukların durumdan memnun olduğunu aktaran Aydın, şöyle devam etti:"Bugün de değişiklik olsun diye mangal hazırladık. Cemaatimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle bugün camimizin avlusunda çocuklarımız için mangalda köfte yapıyoruz. Çocuklarımıza köfte ve ekmekten ikram ediyoruz. Rabbim evlatlarımıza Kur’an aşkını lütfeylesin. Kur’an’i bir hayat nasip eylesin. Cami görevlileri olarak yavrularımızın eğitimi ve onların dini eğitimleri için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. İnşallah bu yavrularımız da vatana ve millete hayırlı birer birey olurlar."
Önce Kur'an kursu sonra mangal - KÜTAHYA
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi