'Ordu'da çöpler ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor'

" Ordu 'da çöpler ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor" - Çöp tesislerinden detaylar - Çalışan işçilerden detaylar - Depolanan çöplerden detaylar - Katılımcılardan detaylar - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın konuşması " Ordu 'da çöpler ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor" - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:"Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisi, yenileme çalışmalarının ardından modern hale getirildi.
Burası Türkiye'de örnek gösterilen bir tesis"ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu 'daki çöplerin ayrıştırılarak ekonomiye kazandırıldığını söyledi.

Yılmaz, Ünye ilçesindeki Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile Altınordu ilçesindeki Çöp Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisi'ni gezdi.Enver Yılmaz, gezi programının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu 'da çöpün sorun olmaktan çıktığını belirterek, "Göreve gelir gelmez ilk işimiz, Durugöl Mahallesi'ndeki vahşi çöp depolama alanını kapatmak oldu. 35 yıllık çöp sorununa kökten neşter vurduk." dedi.
Karapınar Mahallesi'nde 3 milyon avro maliyetle kurulan modern tesislerin, çevreye hiçbir zararının olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisi, yenileme çalışmalarının ardından modern hale getirildi.
Burası Türkiye'de örnek gösterilen bir tesis." diye konuştu.
Yılmaz, 53 kişinin istihdam ediliği ve Avrupa Birliği standartlarına uygun tesisteki çöplerin geri dönüşümünün sağlanarak ekonomiye kazandırıldığına vurgu yaparak, şöyle konuştu:"Günlük toplanan ortalama 600 ton çöpün, metal ve pet şişeden oluşan 30 tonluk kısmı geri kazandırılıyor. Bunun yanında toplanan çöpün yakılabilecek 180 tonu, Ünye'deki çimento fabrikasına gönderiliyor. Evsel atıklardan oluşan 120 ton çöpten ise peyzaj düzenlemelerinde kullanılmak üzere gübre üretimi yapılıyor. Geri kalan çöpler ise su ve buhar olarak uçup gidiyor."Enver Yılmaz, Çaybaşı ilçesinde kurulan tesiste ise çöpten ayrıca elektrik üretiminin yapılacağı bilgisini verdi. Ordu 'da toplanan tüm çöplerin bir şekilde geri dönüşünün sağlanarak ekonomiye kazandırıldığının altını çizen Yılmaz, çöpten ciddi anlamda gelir sağlandığını, Altınordu ilçesindeki tesisinin benzerini, 10 milyon avro maliyetle Ünye ilçesindeki Cevizdere bölgesine de kurduklarını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile