- Fabrikadan detay - İşletme sahibi İbrahim Uzunoğlu ile röportajDENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Denizli 'de organik tekstil üretiminde uzmanlaşan bir firma, özellikle bebeklere yönelik nevresim takımları, havlu ve bornoz ürünleriyle 20 ülkeye markasıyla satış yapar hale geldi.Organik tekstil ihracatçısı İbrahim Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracatta farklılaşmak adına Portekiz'den getirdikleri organik pamuk ipliğiyle başladıkları sektörde 1,5 milyon dolarlık bir ihracat büyüklüğüne ulaştıklarını söyledi.
Ege'de yetiştirilen organik pamuktan elde edilen iplikle tamamı Global Organik Tekstil Standardı'na uygun olarak üretim yaptıklarını anlatan Uzunoğlu, dünyada gıda ürünlerinde olduğu gibi giyim ve tekstilde de organik ürün bilincinin hızla arttığına işaret etti.İlk etapta Avrupa'daki büyük markalar için fason üretim yaptıklarını, daha sonra kendi koleksiyonlarını geliştirerek markalaştıklarını aktaran Uzunoğlu, şu bilgileri verdi:"Yola çıktığımızda organik ihracatımız 5 ülkeyi geçmiyordu. Şu anda Suudi Arabistan'dan Rusya'ya, Nijerya'dan Guatemala'ya, Japonya'dan Kanada'ya yaklaşık 20 ülkeye kendi markamızla ihracat yapıyoruz. 100 bin dolarla başladığımız organik ev tekstili ihracatımız 1,5 milyon dolara ulaştı. Ürünlerimizin katma değeri konvansiyonel tekstil ürünlerine göre iki kata yakın oranda daha yüksek."Uzunoğlu, özellikle gelir düzeyi yüksek ve çevre bilinci yaygın olan ülkelerde organik tekstil pazarının hızlı büyüdüğünü aktararak, Danimarka İsveç, Norveç ve Japonya'da ciddi bir sürüme ulaştıklarını söyledi.
- Kimyasallardan korunma amacıABD, Almanya, İngiltere ve Italya için de fason olarak üretim yaptıklarını dile getiren Uzunoğlu, şöyle konuştu:"Tekstilde kullanılan kimyasalların etkilerinden korunmak isteyen tüketiciler, doğrudan vücuda temas eden tekstil ürünlerinde organik olanı tercih ediyor. Organik ürün pazarında bebek ve çocuk ana ürün gamını oluşturuyor. 'Evladım daha sağlıklı büyüsün, daha sağlıklı bir şekilde yaşasın' arzusu içindeler. Bebek ürünleri pazarı daha güçlü ve hızlı ilerliyor. Diğer yaş gruplarında pazar her yıl yüzde 20 büyürken bebek ürünleri pazarı ortalama yüzde 30 büyüyor."Uzunoğlu, organik ev tekstili anlamında geniş bir ürün gamına sahip olduklarına işaret ederek, nevresim, havlu ve bornoz takımlarının yanı sıra talebe göre farklı ihtiyaçlara yönelik üretimler de yapabildiklerini aktardı.Üretimin yüzde 90'ını ihraç ettiklerini, iç pazarda ise yatay bir seyir gözlemlediklerini bildiren Uzunoğlu, organik pamuk ve tekstilde en büyük üreticiler arasında olan Türkiye'nin tüketim açısından istenen noktada olmadığını kaydetti.
Organik bebek tekstilinde ihracat başarısı - DENİZLİ
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
THY’nin tahliye uçuşunda Afgan bir kız çocuğu dünyaya geldi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı - Bakan Çavuşoğlu, Bağdat'ta
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Taşova'ya 4,2 milyon liralık pazar yeri
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- İngiltere'de yapı malzemesi dükkanında yangın
27 Ağustos 2021 Cuma