Orhan Can: Fenerbahçe'nin dünkü açıklamasına kargalar bile güler

Son günlerde spor camiasında çok tartışılan muz olayı ve ırkçılık söylemlerine dün yanıt veren Fenerbahçe'nin açıklamalarına ilişkin Gazeteci - Yazar Orhan Can'dan çok ağır sözler geldi.
Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında bir Fenerbahçeli taraftarın muz göstermesinin yankıları sürerken, dün Fenerbahçe'den görüntülü ve aktörlü yanıt geldi. Gazeteci-Yazar Orhan Can, o taraftarla birlikte basının karşısına çıkan Fenerbahçe'nin açıklamalarına çok ağır sözler sarf etti.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanan Orhan Can, 'Ben olayın gülme noktasındayım. Bu dünyanın en komik açıklaması. Bu yalana bizim de inanmamızı istediler.
Çok komik tabi. Görüntüde olayın doğru olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla da komik duruma düştüler' şeklinde konuştu. Can şöyle devam etti:

'Türkiye'de maalesef şu zihniyet var; benim suçlum suçsuzdur. Meireles olayında da aynısını yaptılar. Meireles olayında da tükürmediler, hakemi linç ettiler, cezasını düşürdüler ve spor hukuk tarihine utanç verici bir şekilde geçen 'bilinmeyen sıvıdır' cümlesini soktular. Tükürüğün ismi bilinmeyen sıvı oldu. Benim suçlum suçsuzdur dersen ve bizim de buna inanmamızı istersen komik olur. İşler o noktaya geldiği zaman sokakta niye şiddet oluyor diye sormayacaksınız. Dün yapılan açıklamaya bırakın beni kargalar bile güler.'



'O İNSANLARI MAYMUN OLARAK GÖRÜYORLARSA BİR ŞEY DİYEMEM'

'Fenerbahçe kulübünün,'Biz bu olayı kınıyoruz. Bu adam da bizden değildir. Tanımıyoruz bu adamı. Bizim tavrımız böyle değildir, bizim kulubümüz asla ırkçı değildir.'şeklinde açıklama yapıp topluma örnek olması gerekirdi' diyen Orhan Can, 'Ama o koskoca adamlar televizyona çıkıp yalan söylediler. Oysa orada özür dilenmesi gerekirdi. Burada yüce olan davranış buydu. Ama sizin beyinsel olarak anlayışınız özür dilemeyi gerektirmiyorsa, gerçekten o insanları maymun olarak görüyorsanız ona bir şey diyemem' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile