İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında bir patlama meydana geldi.

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçlarla 2 ayrı terör saldırısı düzenlendi.

40'A YAKIN YARALI VAR

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena'da görevli çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıda 40'a yakın yaralının olduğu değerlendiriliyor.

Olay yerinde ise geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri bomba imha uzmanları da stada geldi. Geniş bir güvenlik çemberi oluşturan polis, olay yeri inceleme çalışması başlattı. Polis helikopteri ise stat çevresinde uçuş yaparak, çalışmalara destek verdi. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.




BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki patlamalara ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu ve İstanbul Valisi Şahin ile görüştü.

Başbakan Yıldırım, Soylu ve Şahin'den patlamalara ilişkin bilgi aldı.



MUHABİR OLAYI ANLATTI

Patlamanın henüz neden kaynaklandığı konusunda bir bilgi gelmedi.

Lig TV muhabiri Tuna Akdemir, konu ile ilgili şu bilgileri verdi;

'Vodafone Arena'da Protokol Tribünü önünde şu an araç yanıyor. Süzer Plaza önündeki yokuşun başında araç yanıyor. TOMA da aracı söndürmeye çalışıyor. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi.'


GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ve söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü belirtilirken, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

'Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.'



 

Osman Gökçek: Bu patlama dış güçlerin işi

Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, İstanbul'daki saldırının dış güçler tarafından yapıldığı söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile