ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, 4+4+4'le dershanelere ihtiyacın kalmayacağına ilişkin, "Dershanelerin kalkması bugünden yarına olabilecek bir şey değil, zaman içerisinde olabilir" dedi.

ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, 4+4+4'le dershanelere ihtiyacın kalmayacağına ilişkin, 'Dershanelerin kalkması bugünden yarına olabilecek bir şey değil, zaman içerisinde olabilir 'dedi.

4+4+4 eğitim sistemine ilişkin tartışmalar sürüyor. Ak Parti 'li Milletvekili Nurettin Canikli 'nin '4+4+4 yasalaşırsa dershanelere ihtiyaç kalmayacak 'açıklaması gözleri dershanelere çevirdi.

Özel Dershaneler Birliği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, NTV ekranlarında konuya ilişkin yaptığı açıklama, 'Dershaneleri bir anda yok saymak mümkün değil. Zaman içerisinde belki tedbirler alınabilir ve dershanelere olan ihtiyaç azaltıldıkça dershanelerin yavaş yavaş bu sistemden çekiliyor olması veya bugünkü işlevlerine göre farklı şekilde çalışıyor olması mümkün kılınabilir 'dedi.

'DERSHANELERİ KAPATIYORUZ DEMEK ÇÖZÜM OLMAZ'

'Ama bugünden yarına biz bu dershaneleri kapatıyoruz dersek, bir şekilde öğrenciyi üniversiteye göndermek için bir seçim yapmak zorundayız 'diyen Köprülü, 'Bu bugün için genel merkezi bir sınavdır. Bu sınav kaldırılır, başka bir sınav konulur. Dolayısıyla bugünden yarına buna çözüm bulunur mu derseniz, bu bir soru işaretidir. Bunun içerisi tam doldurulmadan dershaneleri kapatıyoruz demek de buna bir çözüm olmaz 'şeklinde konuştu.

Dernek olarak standartları kontrol etme konusunda yetkili olmadıklarını, bu konuda MEBîn yetkili olduğunu belirten Faruk Köprülü, 'Ancak biz bize üye olan arkadaşlarımızı gerektiğinde uyarabilir, yol gösterebiliriz 'diye konuştu.

DERSHANELER ÖZEL OKUL OLUR MU?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 'Dershaneleri özel okul olması konusunda teşvik edeceğiz 'açıklamasını anımsatan Köprülü, 'Şu anda 4 bin 100 tane dershane var. Bu dershanelerin mevcut durumlarıyla bu standartlara göre okul olmaları mümkün değil. Belki çok çok ekonomik imkânlar yaratılabilir ve bu arkadaşlarımıza özel okul açma fırsatı tanınabilir. Ancak şunu karıştırmamak lazım; bütün dershaneler okul olsa dahi okulların yaptığı işlerle bugünkü şartlarda bugünkü durumda özel dershaneler ile özel okulların yaptığı çalışmalar farklıdır. Birbirilerini tamamlayan kurumlar olabilir ama ne biz okulların yaptığını yapan kurumlarız ne de okullar bizim şu an da yaptığımız işlemi yapıyor. Bu sınav olduğu sürece dershaneler bu sınavlara öğrenci hazırlaysan kurumlar olarak çalışmalarına devam edeceklerdir, eğer yasal olarak sizin işinize son veriyoruz denmezse 'açıklamalarında bulundu.

Şu anda mevcut dershane sahiplerinin özel okul açmalarının önünde bir engel olmadığını söyleyen Faruk Köprülü, 'Eğer arkadaşlarımız bu konudaki yatırımı çok uygun görse zaten kendileri özel okul açarlar 'dedi.

Köprülü şöyle devam etti:

'Ülkemizde ekonomik şartlar her velinin çocuklarını özel okulda okutmasına imkan tanımıyor. Ülkenin topyekun ekonomik imkanlarıyla birlikte bir süreç içerisinde bunlar olumlu olarak bakılabilir. Ama bugünden yarına üç beş yıl içerisinden çözülecek konular olarak göremiyorum. ' BEYAZ GAZETE

ÖZDEBİR Başkanından "Dershane" Açıklaması

ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, 4+4+4'le dershanelere ihtiyacın kalmayacağına ilişkin, ' Dershanelerin kalkması bugünden yarına olabilecek bir şey değil, zaman içerisinde olabilir ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile