- Zihinsel engelli çocukların üniversite öğrencileri ile spor yapmaları - Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür ile röportajÖzel çocuklar Sabancı'nın kurduğu dernekle sosyalleşiyor - Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği bünyesinde eğitim gören zihinsel engelli çocuklar, üniversite öğrencilerinin desteğiyle hayata bağlanıyor - Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü Ünsür: - "Amacımız özel sporcu dediğimiz zihinsel engelli bireyleri, içinde bulundukları kapalı alanlardan çıkartıp sosyal hayata karıştırmak. Bu yüzden hem özel sporcularla hem de onların yaşıtları olan partnerleriyle çalışıyoruz"KAYSERİ (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - İş adamı Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfsı Özcan önderliğinde 1982 yılında temelleri atılan Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED), 18 bin zihinsel engelli bireyin sosyalleşmesi için faaliyet gösteriyor.Dernek çalışmaları kapsamında eğitim gören zihinsel engelli çocuklar, üniversite öğrencileri ile beraber futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme, masa tenisi ve bocce gibi branşlarda bir araya gelerek sosyalleşiyor.Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü Didem Ünsür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin faaliyetlerini resmi bir dernek olan TÖSSED çatısı altında sürdürdüklerini söyledi.
Uluslararası bir kurum olduklarını anlatan Ünsür, dünyada 170 ülkede kurumun çalışma yürüttüğünü aktardı.Ünsür, dünyada 5 milyon özel sporcunun yer aldığı bir oluşumun parçası olduklarını belirterek, şunları kaydetti:"Amacımız özel sporcu dediğimiz zihinsel engelli bireyleri içinde bulundukları kapalı alanlardan çıkartıp sosyal hayata karıştırmak. Bu yüzden hem özel sporcularla hem de onların yaşıtları olan partnerleriyle çalışıyoruz. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme, masa tenisi ve bocce gibi 7 branşımız var. Bütün takım sporlarımız karma yani hem zihinsel engelli bireyler hem de sağlıklı bireyler aynı takımda yer alıyor. Antrenman yapıyor, turnuvalara ve yarışlara katılıyorlar. Bunun dışında 2 yaşından 55 yaşına kadar hem zihinsel engelli hem de sağlıklı olan sporculara yönelik projeler yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl 18 bin kişiye ulaştık."Türkiye'de 22 üniversite ile iş birliklerinin olduğunu vurgulayan Ünsür, bu üniversitelerin her biri ile "iyi niyet anlaşması" imzaladıklarını ve üniversitelerle hem projelerini yürüttüklerini hem de bölge oyunları yaptıklarını kaydetti.
Üniversiteli öğrencilerin kendilerine gönüllü destek verdiğini aktaran Ünsür, "Üniversite öğrencileri bölge oyunlarında 3 günlük ancak projelerde yıl boyunda gönüllülük yapıyorlar. Dört yılda bir dünya yaz oyunları oynanıyor. 170 ülkeden 7 bin sporcu katılıyor bu müsabakalara." dediÜnsür, bütün sporcuların masraflarını karşıladıklarını ve ailelerin sosyalleşen çocuklarını görmekten çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
Özel çocuklar Sabancı'nın kurduğu dernekle sosyalleşiyor - KAYSERİ
İLGİLİ VİDEOLAR
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vali Günaydın: “Yoğun bakımdaki hastaların yüzde 91’i aşısız hastalar”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oltulu Doğaseverlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi