- Çavuşoğlu - Pacolli ortak basın toplantısı - Kosova Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli'nin konuşmasıÇavuşoğlu - Pacolli ortak basın toplantısı - Kosova Birinci Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli: - "Türkiye desteklemeye devam ediyor ve gelecekte de Kosova ’yı destekleyeceğine dair garanti aldım. Kosova , Türkiye’nin desteği olmadan mevcut temposuyla ilerlemede zorluk çekecekti" - "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına 600’ün üzerinde irili - ufaklı projelerle destek vermesi, milyonlarca avro yatırım yapmaya devam etmesinden ötürü teşekkürlerimi sundum"PRİŞTİNE (AA) - Kosova Birinci Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli, " Kosova , Türkiye’nin desteği olmadan mevcut temposuyla ilerlemede zorluk çekecekti." dedi.
Resmi ziyaret için Kosova ’nın başkenti Priştine’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Pacolli, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Görüşmelerde siyaset, ekonomi ve iki ülke ilişkilerindeki önemli konuları ele aldıklarını belirten Pacolli, Kosova ’nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden olan Türkiye’nin ülkesine yaptığı yardımlar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.Türkiye’nin ilk günden itibaren Kosova ’nın bağımsızlığına her türlü desteği verdiğini vurgulayan Pacolli, "Türkiye desteklemeye devam ediyor ve gelecekte de Kosova ’yı destekleyeceğine dair garanti aldım. Kosova , Türkiye’nin desteği olmadan mevcut temposuyla ilerlemede zorluk çekecekti." dedi.
Mevkidaşı Çavuşoğlu ile gelecekte diğer alanlarda gerçekleşecek iş birliklerini de konuştuklarını ifade eden Pacolli, ekonomi alanında ve ülkesini bekleyen zorluklar konusunda da konuştuklarını söyledi.
Kosova ’nın, Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) gibi uluslararası örgütlere üyelikte zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirten Pacolli, "Mevkidaşımı (Sırbistan ile) diyalogun ilerleyişi hakkında şimdiye kadar elde edilenler ve bizi bekleyen zorluklar hakkında bilgilendirdim. Burada bir kez daha Türkiye’nin bizi destekleyeceği sözünü aldık." diye konuştu.
Pacolli, New York’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Kosova ’nın İnterpol'e üyeliği konusunda da destek sözü aldıklarını kaydetti.
Pacolli, Türkiye ile 22’nin üzerinde anlaşmalarının bulunduğunu, bundan sonra da anlaşmaları imzalama ve uygulamaya devam edeceklerini söyledi.
Kosova ’da farklı Türk şirket ve konsorsiyumlarının yatırımları olduğuna, daha fazla yatırımcı gelmesi konusunda da Türkiye’yi teşvik ettiğine dikkati çeken Pacolli, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) 600’ün üzerinde irili - ufaklı projelerle destek vermesi, milyonlarca avro yatırım yapmaya devam etmesinden ötürü teşekkürlerimi sundum. Aynı şekilde bilim, eğitim, farklı öğrencilerin eğitimi ve Kosova polisi ile olan iş birliği konusunda Türkiye’ye teşekkürlerimi ifade ettim. Farklı forumlar aracılığıyla bu iş birliğinin gelecekte de devam etmesi konusunda mutabık kaldık."
Pacolli: ''Kosova, Türkiye’nin desteği olmadan mevcut temposuyla ilerlemede zorluk çekecekti'' - KOSOVA
İLGİLİ VİDEOLAR
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi