- Pamukkale'ye gelen ziyaretçilerden görüntü - Ankara'dan ailesiyle beraber gelen Yusuf Beydemir'in açıklamaları - İstanbul'dan gelen Ayhan Deveci'nin açıklamalarıPamukkale'yi 2 saate 7 bin kişi ziyaret etti - Turizm Haftası kapsamında girişleri 2 saat ücretsiz yapılan Pamukale'yi 7 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti - Vatandaşlar ücretsiz girişlere ilgi gösterince travertenlerde adım atacak yer kalmadıDENİZLİ (AA) - UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye girişler Turizm Haftası kapsamında 2 saat ücretsiz yapılınca 7 bin kişi travertenlerde yoğunluk oluşturdu.Kentte 42. Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Pamukkale Ören yerine girişler 16.00 - 18.00 saatlerinde ücretsiz yapıldı.Vatandaşlarda bu kampanyaya yoğun ilgi göstererek girişlerde uzun yaya ve araba kuyrukları oluşturdu.Termal suların oluşturduğu görsel güzellikleri "bedava" görmek isteyen 7'den 70'e yerli turistler bölgede yoğunluğa neden oldu.Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistler, travertenler üzerinde yürüdü, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi, bazıları ise antik havuzda termal suların tadını çıkardı.Hierapolis Antik Kenti'ni de gezme fırsatı bulan ziyaretçiler özellikle antik tiyatro ve anıt mezarlara ilgi gösterdi. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen düzenlenen etkinlikte son yıllarda Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısında artış olduğunu ve son dönemde de yerli ziyaretçilerin yoğunluk oluşturmaya başladığını söyledi.
Pamukkale'ye girişlerin 2 saat süresince ücretsiz olmasını fırsat bilen ziyaretçilerin ören yerine akın ettiğini belirten Şen, "Bu yıl Pamukkale'ye yoğun talep var. Artık ziyaretçiler tatil rotalarını Pamukkale'ye çevirdi. Girişlerin ücretsiz olduğunun haberini alan vatandaşlarımız travertenlerde yürüyecek yer bırakmadı. Adeta insan seli oldu. Gişelerden aldığımız bilgiye göre 2 saat içerisinde 7 bin ziyaretçi giriş yapmış. Bu ilginin diğer günlerde devam etmesi için gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.
Ankara'dan ailesiyle beraber gelen Yusuf Beydemir ilk kez Pamukkale'ye geldiğini ve buranın eşsiz manzarasına hayran kaldığını söyledi.
İstanbul'dan gelen Ayhan Deveci ise yılda 3 defa ailesiyle Pamukkale'yi ziyaret etmeye çalıştığını ve bu ücretsiz giriş kampanyasının artarak devam ettirilmesini istedi.
Pamukkale'yi 2 saate 7 bin kişi ziyaret etti - DENİZLİ
İLGİLİ VİDEOLAR
Antalya’da 'HES' kodlu Fener Alayı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tarihi Murat Köprüsü Karakolu hizmete açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın ilk harcı döküldü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Okulların açılmasına 1 gün kala sahiller boşaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sıcaktan bunalanlar Sudüşen şelalesinde serinliyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlerini taştan yapıp ömürlerine ömür katıyorlar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Uşak’ta 30 Ağustos kutlamaları başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Esenyurt Belediyesi’nden mali bütçe planlama çalıştayı
29 Ağustos 2021 Pazar
Kartal’da düzenlenen modifiyeli araç festivali renkli görüntülere sahne oldu
29 Ağustos 2021 Pazar