Papa Benediktus'un istifasını değerlendiren Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, Papalık aleyhine açılmış 4 bin 550 küçük çocuk tacizi davası olduğuna dikkat çekerek, Benediktus'un çocuklara yapılan taciz ve tecavüz olaylarını örtbas etmek için göreve getirildiğini söyledi.

Hıristiyanların ruhani lideri Papa 16. Benedictus'un görevi bırakmasını değerlendiren Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, Papalık aleyhine açılmış 4 bin 550 küçük çocuk tacizi davası olduğuna dikkat çekerek, Benediktus'un çocuklara yapılan taciz ve tecavüz olaylarını örtbas etmek için göreve getirildiğini söyledi. Altındal, Papa'nın, Kardinallerin yaptığı küçük erkek çocuklara taciz ve tecavüz olayından çok bunaldığını da sözlerine ekledi.


'PAPA'NIN ÇEKİLMESİ SÜRPRİZ DEĞİL '

Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, Habertürk ekranlarında Papa 16. Benedictus'un görevi bırakmasını değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2005 yılında Papa seçildiği zaman yayınlandığı bir kitabı olduğunu belirten Altındal, 'Papa 16. Venedik ve Türkiye ile ilgili, onun gizli görüşleri diye bir kitap. Bu kitapta Papa'nın 5 ila 8 yıl süreyle Papalık yapacağını ve Venedik adını alan Papa'ların geçiş dönemi Papaları olduklarını yazmıştım. Dolayısıyla bu Papa'nın istifası benim için istifa değil de Papa'nın çekilmesi, benim için sürpriz değil. Beklediğimiz bir olaydı. Kaldı ki uzun zamandır Vatikan'a yakın olan çevrelerde konuşulan bir olaydı ' ifadelerini kullandı.

'İSTİFA DİYE BİR OLAY YOK '

Altındal şöyle devam etti.:

'Burada ilginç olan husus şu: Papa istifasını kime verecek? Eğer istifa diye bakılıyorsa bu işe. Böyle bir olay yok. Papa Tanrı'nın ilahi parmağının değmesiyle seçildiği içindir ki; Papa'nın istifasını doğrudan doğru İsa'ya vermesi gerekiyor ama böyle bir şey mümkün değil. Öyleyse Kardinaller Koleji'ne gerekçe bildirecek. İşte bu gerekçe bildirmek Papa'nın istifası anlamına geliyor. Daha öncesinde bir - iki örnek var ama Papa kendi isteğiyle çekilmediği takdirde sonu daha başka türlü noktalara gidebiliyor Vatikan'da. Durum bu. '

PAPA'NIN 'HEPİMİZ GÜNAHKARIZ' MESAJI

Papa Benediktus'un, dün Twitter'da yazdığı 'Hepimiz günahkarız ' şeklindeki mesajını da değerlendiren Aytunç Altındal, 'Günümüzden 4 yıl öncesine yani 2009 yılına kadar Vatikan ile ilgili davalara doğrudan doğruya Vatikan'ın kendi mahkemesi bakıyordu. Artık sivil mahkemler devraldı bu işi ' dedi. Papalık aleyhine açılmış küçük çocuk tacizi davası olduğuna dikkat çeken Altındal, 'Bu davaların hepsinin örtbas edilmesi için göreve getirilmişti. 4 bin 550 rakamı bilinen, bilinmeyen sayısı ise 17-18 bine varıyor ' diye konuştu.


'PAPA, ERKEK ÇOCUKLARINA YAPILAN TACİZ ve TECAVÜZ OLAYLARINDAN ÇOK BUNALDI '


Bunlar hakkında sivil mahkemelerde davalar açıldığını söyleyen Altındal, 'İnanmayacaksınız belki ama Papa hakkında tutuklama kararı bile istendi. Dolayısıyla Papa, Kardinallerin yaptığı küçük erkek çocuklara taciz ve tecavüz olayından çok bunaldı ' dedi.

Dolayısıyla Vatikan'ın kendi içindeki bu pedofilli sorununun sivil mahkemeler tarafından ağır tazminatlara bağlandığını ifade eden Aytunç Altındal, 'Şu ana kadar ödedikleri para dışarıya yansıyan 850 milyon dolar ve bu rakamın 4 milyar dolara çıkması tahmin ediliyor. Ama insanlar artık susmuyorlar, konuşuyorlar, çekinmiyorlar. Koskoca adamlar çıkıyor 'Ben kilise korosundayken şu Papaz bana tecavüz etmiştir' diyebiliyor ' açıklamalarında bulundu.

'PAPA ARTIK KİMSEYLE GÖRÜŞTÜRÜLMEYECEK '

Altındal, 'Papa istifasının ardından hukuki işleme tabi olur mu? ' yönündeki soruya şöyle cevap verdi.

'Biz istifa diyoruz ama istifa dilekçesini kime verecek? Papa, Papalık görevinden çekilme kararını Kardinaller Koleji'ne verecek. Kardinaller Koleji demek bizim meclis dediğimiz , senato dediğimiz kuruluş. Papa, devlet görevini bırakıyor. Artık kendisini bir yere kapacak. Orada ilahi kararlarla baş başa kalacak. Kimseyle görüştürülmeyecek, dış dünyayla teması olmayacak. Artık Vatikan devletinin başkanı ve katolik aleminin ruhani lideri değil. ' BEYAZ GAZETE

Papa 16. Benedik Görevini Bırakıyor

İtalyan haber ajansı Ansa ' nın haberine göre Papa 13. Benedik, 28 Şubat ' ta Papalık görevini bırakıyor. Papa, Otranto kentinde kardinallerle yaptığı toplantıda Latince olarak yaptığı konuşmada Papalık görevini bırakacağı açıkladı.

Papa ' nın makamından ayrılacağına dair haber Vatikan tarafından da doğrulandı. Kardinal Angelo Sodano, Papa ' nın kararını “Sakin gökyüzünde bir şimşek” olarak değerlendirdi.
Papa 16. Benedik 2005 ' te 78 yaşındayken Katolik Kilisesi ' nin Vatikan ' daki Papalık makamına getirilmişti.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Yeni Papa için bahisler açıldı

14 Şubat 2013 Perşembe

''7 tepeli şehir'' İstanbul mu?

13 Şubat 2013 Çarşamba

Bizimcity: Papa'nın sonu

13 Şubat 2013 Çarşamba

Yeni Papa seçimi

13 Şubat 2013 Çarşamba

Papa'nın sürpriz istifası

13 Şubat 2013 Çarşamba

Yeni papa kim olacak

13 Şubat 2013 Çarşamba

Katolik dünyası papasını arıyor

13 Şubat 2013 Çarşamba

Papa görevi bırakıyor

13 Şubat 2013 Çarşamba

Papa 'istifa' etti

12 Şubat 2013 Salı

''Dayanacak gücüm kalmadı''

12 Şubat 2013 Salı

Papa istifa etti

12 Şubat 2013 Salı

Papa görevi bırakıyor

12 Şubat 2013 Salı

Papa görevi bırakıyor

12 Şubat 2013 Salı

Vatikan'da şaşkınlık

12 Şubat 2013 Salı

Papa görevi bıraktı

12 Şubat 2013 Salı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile