İzmir Foça'da askeri üsse giden servis otobüsüne saldırı düzenlendi. Yola konulan patlayıcının ardından silahlı saldırı düzenlendi. Bir asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı.

İzmir’deki Foça Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli askeri personeli taşıyan araca, yalnızca askerlerin kullandığı, ancak bir süre önce sivillerin de kullanımına açılan yolda mayınlı saldırı düzenlendi. İlk patlamadan sekiz dakika sonra ikinci patlamanın yaşandığı saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 uzman çavuş şehit olurken 11 asker de yaralandı. Yaralı askerler sedyeyle ambulanslara taşınırken yakınlarını arayıp iyi olduklarını haber verdiler.

Askerlere yönelik saldırı, Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi'nde bugün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İzmir’de oturan askeri personeli alan 24 kişi kapasiteli askeri servis aracı, uzun yıllar sivil araçlara kapalı olan ancak 5 Nisan’da sivillerin kullanımına açılan yola girip ilerlemeye başladı. Üsse 1.5 kilometre uzaklıkta, sağ tarafında yazlıklar bulunan, sol tarafı ise ağaçlık olan yola teröristler tarafından yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Tahrip gücü yüksek bombanın patlamasıyla askeri araçta hasar oluşurken, içinde bulunanlardan yaralananlar oldu.

İTFAİYECİLER GELİNCE İKİNCİ PATLAMA OLDU

Çevrede bulunanlar, asker, polis ve itfaiye ekipleri yardım için yöneldikleri sırada, ilk patlamadan 8 dakika sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne ait bir arazözün olay yerine 20-30 metre yaklaştığı esnada ikinci bir patlama meydana geldi. Arasözün camları kırıldı, kaportasına şarapnel parçaları isabet etti. İtfaiyecilerden yaralanan olmadı.

Bunun üzerine askerler havaya ve ağaçlık bölgeye doğru ateş açtı. İlk anda çatışma yaşandığı sanıldı, ancak karşılık veren olmadı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve asker sevk edildi.

1 ŞEHİT, 1'İ AĞIR 11 YARALI

Saldırıda ilk etapta Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve Uzman Çavuş olduğu öğrenilen askerlerden biri şehit oldu. 11 yaralı da hastanede tedaviye alındı. Foça Devlet Hastanesi’ne, Aliağa, Bergama, Menemen ve Kınık’tan çok sayıda sağlık ekibi ile ambulans gönderildi. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılardan 6’sı helikopterlerle İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, üçü de Menemen Devlet Hastanesi’ne biri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne biri de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildi. Yaralılardan birinin durumun ağır olduğu belirtildi. Ege Üniversitesi’ne getirilen yaralıların isimlerinin Şahin Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan, ve İsmail Durak olduğu öğrenildi. Menemen’deki yaralıların isimlerinin Serhat Şen, Ali Ceylan, Muharrem Ünal olduğu bildirildi.

HELİKOPTERLE OPERASYON

Olayın ardından, ağaçlık alanda gizlenip bombaları patlattıkları üzerinde durulan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ege Ordu Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı’ndan askeri yetkililer bölgeye giderek incelemede bulundu. Askerler ve polis ekiplerinin bölgede çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Teröristleri bulabilmek için helikopterlerin de kullanıldığı öğrenildi. İlçenin giriş ve çıkışında yollar kesilip araçlar aranmaya başladı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE


İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanını ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Elde edilen ilk bulgular ışığında bilgi alan Kıraç ve Bilkay, herhangi bir açıklama yapmadan, saldırının yapıldığı yolun trafiğe kapatılan kesiminden hareket ederek bölgeden ayrıldı.

Bu arada, saldırının hemen ardından bölge güvenlik kordonuna alınarak, olay yeri inceleme ekipleri tarafından araştırma başlatıldı.

VATANDAŞLAR ÖNCE ASKERİ MÜHİMMAT PATLADI SANMIŞ


Saldırının meydana geldiği yakın bölgede ikamet eden vatandaşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri üsse giden yol tarafından bir patlama sesi duyduklarını ve önce askeri mühimmatın patladığını sandıklarını, bir süre sonra ikinci bir patlama sesi daha duyduklarını ifade etti.

Patlama Sonrası Foça Halkı Tepkili

İzmir ' in Foça İlçesinde sabah saatlerinde Askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıya Foçalı vatandaşların tepkileri sürüyor.

Sabah saatlerinde yaşanan olayda Terör örgütü Pkk üyeleri, Askerleri taşıyan servis aracına uzaktan kumandalı bombayla saldırarak 2 askeri şehit etmiş 8 ' i ağır 30 Askeri ' de yaralamıştı. Foça halkı tarafından büyük tepkiyle karşılanan olayda vatandaşlar terör örgütüne kin kusarken, halk terör örgütü üyelerinin son bir yılda çeşitli eylemlerde bulunduklarını belirtirken, “Son dönemde burada çeşitli duyumlar alıyoruz. Ormanlarımızı yakanlar onlar. Buralarda olduklarını ve zarar verecek eylemleri hazırladıklarını duyduk. Bir tedirginlik ortamı hakimdi” diye konuştular. Son saldırı nedeniyle halkın son derece huzursuz olduğunu belirten Foçalı vatandaşlar, “Bu durumun sorumlusu devlettir. Devlet böyle bir yerde bile bu tür bir eylem yapılmasına engel olamamıştır. Bu kayıplara ne zamana kadar susulacak merak ediyoruz” diye konuştular.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

İzmir Foça'daki Terör Saldırısı

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Foça'daki saldırı

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Foça'dan üzücü haber

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Özmen'in beyin ölümü gerçekleşti

13 Ağustos 2012 Pazartesi

İzmir'deki bombalı saldırı

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Foça'daki terörist saldırı

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Kahraman Çavuş da Şehit Oldu

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Foça'dan Kötü Haber

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Yaralı Askerden Üzücü Haber

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Foça'daki Saldırı

13 Ağustos 2012 Pazartesi

İzmir Foça'daki Terör Saldırısı

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Foça'dan Bir Acı Haber Daha!

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Foça Kahramanı'ndan Acı Haber

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Foça Kahramanı'ndan Acı Haber

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile