çarşıdan kalabalık görüntüsü, esnaf ile röp. hurma ve diğer malzemelerden detaylar, çarşıya ilginin olmaması, esnaflardan görüntü, esnaflar ile röp, detaylar
( GAZİANTEP ) GAZİANTEP
- Gaziantep'te Ramazan ayı öncesinde yoğun kalabalığın yaşandığı tarihi çarşı ve pazarlar Ramazan ayı ve artan sıcaklıklarla birlikte sessiz ve sakin günler yaşanıyor. Ramazan ayı öncesinde serin ve yağışlı havalara rağmen dolup taşan Gaziantep'teki tarihi çarşı ve mekanlar, Ramazan ayı ile başlayan oruç ve sıcak havalar nedeniyle sesizliğe büründü. Yoğun kalabalığın olduğu ve alışverişlerin yapıldığı çarşılarda Ramazan ayının ilk gününden itibaren sakin günler geçiyor. Oruçlar öncesinde en uğrak alış veriş yerlerinde Ramazan alışverişlerini yapan vatandaşlar, sıcak havada tutulan oruç nedeniyle serin ve gölge yerlerde iftar vaktini getirmeye çalışıyor. Ramazan durgunluğunda işler de düştü Çarşı ve pazar esnafı da, ramazan öncesinde yaşanan hareketliğin Ramazan ilk günüyle birlikte aniden durduğunu ifade etti.
Kalabalık ile birlikte işlerin de bir anda kesildiğini belirten esnaf, "Ramazan ayı öncesinde işlerimiz çok hareketliydi. Özellikle peynir zeytin gibi kahvaltılık gıda ürünlerine ilgi çok fazlaydı. Yani Ramazan ayı başlamadan önce herkes alacağını alıp vereceğini verdi. Ramazan ayının başlamasıyla beraber pek kimse dışarı çıkmaz. Havaların da etkisiyle normal bir durgunluk yaşıyoruz. Yaklaşık 20 gün daha böyle sakinlik devam eder. Ramazan Bayramı'na son 10 gün kala bütün sektörlerde olduğu gibi bizde de hareketlilik yoğun bir şekilde tekrar başlar" dedi.
İftarlık ve sahurluk gıda malzemeleri satan iş yerleri sahipleri de, insanların eli ve ayağının çarşıdan bir anda kesildiğini ifade etti.
(SVY-HA-Y)
Pazarlarda Ramazan sakinliği
İLGİLİ VİDEOLAR
Küçükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sağanak yağış sonrası pazar alanı sular altında kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Aşiret düğününde damada 3,4 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Meksika'yı vuran Nora Kasırgası'nda bir çocuk hayatını kaybetti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla attı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi