Pınar Karşıyaka Anadolu Efes: 66-65 Basketbol Maç Özeti

Pınar Karşıyaka Anadolu Efes: 66-65 Basketbol Maç Özeti... Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Anadolu Efes ile karşılaşan Pınar Karşıyaka rakibini 66-65 mağlup etti ve tarihinde ilk kez Spor Toto Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu ' nda karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Pınar Karşıyaka, Dixon ' ın önderliğinde 66-65 kazanarak tarihinde ilk kez Spor Toto Türkiye Kupası ' nı kazandı. Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. İlk 5 dakikalık bölüm 9-9 eşitlikle geçilirken, ilk çeyreği Pınar Karşıyaka 20-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı giren İzmir ekibi, skoru 23-16 ' ya getirerek 7 sayılık avantaj yakaladı.

Karşıyaka farkı 9 sayıya kadar çıkarmasına rağmen oyundan kopmayan Anadaolu Efes, hücum ribaundlarında etkili olarak aradaki farkı eritmeye başladı. Bitime 4 dakika 42 saniye kala Anadolu Efes, skoru 28-26 ' ya getirerek farkı 2 sayıya indirdi. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, takımlar soyunma odasına 35-35 eşitlikle gitti. İkinci yarıya Anadolu Efes hücumda etkili başladı. Anadolu Efes çeyreğin başında 4 sayılık avantaj yakalamasına rağmen Barış Hersek ' in sayılarıyla 47-46 öne geçmeyi başaran Pınar Karşıyaka, Planinic ve Kerem Gönlüm ' ün sayılarına engel olamadı ve Anadolu Efes son çeyreğe 53-52 önde başladı.

Son çeyreğin ilk bölümünde 5 sayılık bir avantaj yakalayan Anadolu Efes, Dixon ' ın 3 sayılık basketlerine engel olamadı ve son 4 dakika 50 saniyeye 60-60 eşitlikle girildi. Son dakikalar büyük bir çekişmeye sahne olurken, Batista bitime 1 dakika 9 saniye kala 64-62 öne geçti.

Batista ' nın serbest atıştan bulduğu sayıyla skoru 65-62 ' ye getirerek farkı 3 sayıya çıkardı. Bitime 19 saniye kala Planinic ' e 3 sayılık atış pozisyonunda faul yapılırken, Hırvat oyuncu 3 atışı da sayıya çevirdi ve skora 65-65 eşitlik geldi. Son 18 saniye kala pota altından oyuna başlayan Pınar Karşıyaka ' da bitime 1.8 saniye kala Dixon ' a faul yapıldı. Serbest atış çizgisine gelen Dixon ilk atışını sayıya çevirdikten sonra ikinci atışını kaçırdı ve Karşıyaka salondan 66-65 galip ayrılarak tarihinde ilk kez Spor Toto Türkiye Kupası ' nı kazandı.

Pınar Karşıyaka ' da Dixon 19 sayı, 6 asist ve 5 ribaundla galibiyette kilit rol oynarken, Batista 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Diebler da 9 sayı ve 3 ribaundla salondan ayrıldı. Anadolu Efes ' te Planinic ' in 17 sayı, 6 asist ve 4 ribaundu ile Kerem Gönlüm ' ün 12 sayı, 12 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile