- Plaj voleybolu heyecanı - Alandan genel detay görüntü - Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci'nin açıklamaları - Uluslararası Voleybol Federasyonu Teknik Delegesi Pier Paolo Murgioni'nin konuşması - Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı İbrahim Gürdal'ın açıklamalarıAYDIN (AA) - 2 Yıldızlı Plaj Voleybolu Dünya Turu'nun Aydın etabı 16 Mayıs Perşembe günü başlayacak.Atatürk Kent Meydanı'nda plaj voleybolu için kurulan alanda gazetecilere açıklama yapan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, müsabakaların Aydın etabında 56 takımın mücadele edeceğini söyledi.
Değirmenci, "2019 yılı içerisinde düzenlediğimiz en büyük organizasyon burası. Uluslararası kapsamı ayrıca bir önem kazandı bu yıl. Çünkü 2020 Tokyo Olimpiyatları için bütün sporcular puan toplama telaşında. Bu organizasyon için çok sayıda başvuru oldu. Lakin puanları gereği 56 takım katıldı.
Yani çok seçici bir turnuva oldu." dedi.
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Teknik Delegesi Pier Paolo Murgioni de TVF tarafından plaj voleybolu ve kar voleybolunda birçok organizasyona imza atıldığını söyledi.
Burada bulunmaktan dolayı gururlu olduğuna dikkati çeken Murgioni, "Avrupa'nın tek iki yıldızlı yani Avrupa'nın en büyük organizasyonunu Aydın 'da gerçekleştiriyoruz. Tüm Türk halkı bu organizasyondan gurur duymalı. Herkesin tadını çıkaracağından eminim. Burada havanın çok güzel olduğunu görüyorum." diye konuştu.
Aydın 'daki turnuvanın dünyanın en prestijli turnuvalarından biri haline geldiğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı İbrahim Gürdal da Aydın 'ın voleybol kenti olmaya başladığını, çok daha iyi organizasyonlar yapmak için hazır olduklarını söyledi.
Turun Aydın etabı, 19 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Plaj voleybolu heyecanı - AYDIN
İLGİLİ VİDEOLAR
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
30 Ağustos Zafer Bayramı Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı
31 Ağustos 2021 Salı
Galata Kulesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda özel ışık gösterisi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tekirdağ'da mehteranlı fener alayı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Solo alpinisti 30’uncu tırmanışını Zafer Bayramında gerçekleştirdi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos’u 3024 rakımlı tepeye Türk Bayrağı dikerek kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayserililer 'Kurtalan Ekspres' coştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi