-İstiklal Marşının okunmasından görüntü
-- İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın konuşması
-- İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın şehit mezarlarına çiçek bırakması
--Annelerin mezar başında ağlama ve dua görüntüleri
( İSTANBUL )- Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan etkinlikler kapsamında şehitlerim mezarlarına çiçek bıraktı İSTANBUL
- Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıldönümü kapsamında İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde polis aileleri ile bir araya gelen Dr. Mustafa Çalışkan, şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı. 174 yıldan bu yana Türk Milletinin güvenliğini korumak ve kollamak için gece gündüz çalışan Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü ülke genelinde farklı etkinlikler ile kutlanıyor. Bu çerçevede İstanbul Emniyet Müdürlüğünde bir dizi programlar düzenledi.
Düzenlenen programın ilk adımı Edirnekapı Şehitliğinde düzenlenen şehit mezarlarını ziyaret ile başladı.
Ziyarete Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan katıldı.
Ziyaret programı İstiklal Marşını okunmasını ile başladı.
İstiklal Marşının ardından Özel Harekat Polisleri tüfekler ile saygı atışı gerçekleştirdi. Saygı atışının ardından kürsüye gelerek konuşma yapan Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, “Geleneklerine bağlı ve bağımsız karakteriyle zulme karşı mücadelesini sürdürmüş ve her zaman yanında saf tutmuştur. Bu mücadelede Ölürsem Şehit, kalırsam gazi inancıyla da yeri geldiğinde de canından vazgeçmeyi onur ve şeref bilmiştir. Bu şiarda hareket ederek şahadete kavuşan sizlerin yiğitliği ve cesaretleriyle nesilden nesile anlatılacak ülkemizin geleceğinin inşasında en büyük güç kaynağımız olacaktır. Sizlere minnetimiz sonsuzdur. Can verdiğiniz bu topraklarda yaktığınız bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek. Aziz hatıralarınız, bu milletin kalbinde ve ruhunda ilelebet yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerin içerisinde sizlerin huzurunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Varlığınız Türk Milletinin varlığına armağan olsun, ruhunuz şad olsun” dedi.
İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın konuşmasının ardından şehitler için dua edildi. Duaların ardından Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı. Ayrıca şehit ailelerinin de katıldığı ziyarette duygusal anlar yaşandı. Şehit annelerinden bazıları oğullarının mezarlarının başına çiçek bıraktıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı. Program daha sonra vatandaşlarında katılımı ile devam etti.
Polis Teşkilatının 174. Yıldönümü çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor
İLGİLİ VİDEOLAR
Büyükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramına özel konser
31 Ağustos 2021 Salı
Küçükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sivas’ta fener alayı yürüyüşü renkli görüntüler oluşturdu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Osmaniye’de pedallar şehitler için çevrildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bartın’da Atatürk ve Şehitler Müzesi açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Keçiören, 30 Ağustos Zafer Bayramını özel çocuklarla kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi