Prof. Abdulaziz Bayındır, imsak vakitlerinin yanlış olduğunu ifade edip canlı yayında ezandan sonra su içmesi izeyicileri ekrana kilitledi.

Murat Bardakçı'nın sunduğu Tarihin Arka Odası programına konuk olan Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır, diyanetin hazırladığı iftar ve imsak vakitlerinin hatalı olduğunu ifade ederek tartışmaların ateşini yeniden yükseltti.

'Seher vakti ve sabah namazı ikiye bölüneceğine tamamı sabah namazı ve imsak vakti yapılınca oruç gecenin ortasına getirildii' iddiasında bulunan Bayındır bunu ispatlamak için  imsak vaktinde Habertürk binasının çatısından ufku gözlemleyerek delillerini sundu. İftar ve sahur vakitlerini hazırlayanların  ayet ve hadislere uymadıkları için bu günlerde oruca çok erken başlandığını kaydeden Bayındır 'İnsanlara uyku ve dinlenme vakti bırakılmadı.' dedi.

Bayındır, vakitlerin hesaplanmasında baz alınan Fecr-i sadık ve Fecr-i kazib gibi konulara da geniş şekilde değinerek yıllardan beri savunduğu görüşlerini yeniden ifade etmiş oldu. Geceye damgasını vuran olay ise Prof. Abdulaziz Bayındır'ın İstanbul'da okunan sabah ezanından sonra canlı yayında su içmesi oldu...


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile