Prof. Dr. Karatay: "İstikbalimiz, geleceğimiz bağırsaklarımızdadır" - DÜZCE - Konferanstan detaylar - İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın konuşması - Detaylar "Annemizden ne görüyorsak onu yapıyoruz" - İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay: - "(3 rafine beyazdan kaynaklanan hastalıklar) Bu hastalıklar genetik değil ama aynı aile içindedir. Ailesel olması demek genetik olduğunu göstermiyor. Ailesel olması demek, 'Armut altına düşüyor' demek. Annemizden ne görüyorsak onu yapıyoruz" - "Alzaymır, parkinson, kalp krizi, şeker hastalığı, felç, otizm, kanserler... Ben diyorum ki, bunların hepsi önlenebilir hastalıklardır. 'Annende alzaymır var sende de olacak' diye bir şey yok"DÜZCE (AA) - İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bazı hastalıkların genetik olmadığını ifade ederek "Bu hastalıklar genetik değil ama aynı aile içindedir. Ailesel olması demek genetik olduğunu göstermiyor. Ailesel olması demek, 'Armut altına düşüyor' demek. Annemizden ne görüyorsak onu yapıyoruz." dedi.
Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde Düzce Valiliği tarafından organize edilen "Okur - Yazar Buluşmaları" etkinliğine katılan Karatay, burada yaptığı konuşmada, 51 yıldır hekim olduğunu ve Güney Afrika'da 'Dünyada ilk kalp nakli' yapan ekiple birlikte çalıştığını anlattı.Teknolojinin çok ilerlediğini aktaran Karatay, şöyle konuştu:"Tıp teknolojisi çok ilerledi, her ilerleyen teknolojiyi mümkün olduğu kadar Türkiye'ye gelip yerleştirmeye uğraşmış kişiyim. Modern yoğun bakımın kurulması, modern anjiyografi aletlerinin kurulması ve kalbe pil takılması konusunda kavgayla, dövüşle bu memlekete yerleştirdik, iyi de yaptık. Teknoloji çok ilerledi ama tıp ilerlemedi. Modern tıp diye bir şey yok. Tıp ilerlemedi, teknoloji ilerledi. Her türlü teknoloji ilerledikçe de hastalıklar arttı. Tüm gelişmiş ülkeler, devletler ve hükümetler sağlık kara deliklerini kapatmak için halk sağlığı, hastalanmama üzerine yatırımlar yapmaya başladı.
""Alışkanlıkların ortaya çıkardığı hastalıklar genetik değildir, aileseldir""İstikbalimiz, geleceğimiz bağırsaklarımızdadır" diyen Karatay, "Bağırsaklarımız çok önemli bir organ. 3 rafine beyaz da, bağırsaklarımızın içinde bulunan sağlıklı dost bakterilerimizi ve hücrelerimizi yok ediyor. Bunlar rafine olmuş, fabrikaya girmiş - çıkmış şeker, rafine olmuş un ve rafine tuzlardır. Bu yeni bir şey değil, eskiden beri biliniyor." diye konuştu.
Karatay, 3 rafine beyazdan kaynaklanan hastalıkların genetik olmadığını vurgulayarak, "Bu hastalıklar genetik değil ama aynı aile içindedir. Ailesel olması demek genetik olduğunu göstermiyor. Ailesel olması demek, 'Armut altına düşüyor' demek. Annemizden ne görüyorsak onu yapıyoruz. Boşnak böreği ya da su böreği görüyoruz, onu yapıyoruz. Babamız kola, alkol içiyor, onu görüyoruz. Evdeki alışkanlıkların ortaya çıkardığı hastalıklar genetik değildir, aileseldir."Tüm dünyadaki kalp doktorlarının en önemli ve büyük sorununun şeker hastalığı olduğuna dikkat çeken Karatay, şekerin tüm vücudu, hücreleri ve damarları tahrip ettiğini belirtti.
Karatay, meyve suyunun içinde bulunan früktoz şekerinin 5 karbonlu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:"Taze olsun, olmasın, sıkılsın - sıkılmasın şekerli ve gazlı içecekler aynı alkol gibidir. Karaciğeri yağlandırır. 9+10 yaşlarındaki çocuklarımızın karaciğer yağlanmasının sebebi bu şekerli, gazlı içeceklerdir ve sağlıklı diye sıkılmış meyve sularıdır." - "Hanımefendiler, bey efendiler, kalkın, hareket edin"Karatay, her hastalık için genetik söyleminin kullanıldığını ve bunun yanlış olduğunu anlatarak, "Alzaymır, parkinson, kalp krizi, şeker hastalığı, felç, otizm, kanserler... Ben diyorum ki, bunların hepsi önlenebilir hastalıklardır. 'Annende alzaymır var sende de olacak' diye bir şey yok. Bunlar çok önemli, önlenebilir metabolik bozukluklardır. Bunların olması ilaç eksikliğinden değildir, vücuttaki metabolik dengenin bozukluğundandır. Annemizi, babamızı, ninemizi suçlamayalım çünkü hiç biri genetik değildir. Çocuklarımıza ve ana rahmindeki çocuklarımıza şeker vermeyeceğiz. Yaşımız ilerledikçe ona paralel olarak hareketimiz de artacak. Yaşımız ilerledi diye kenara çekilip oturmak yok. Hanımefendiler, bey efendiler, kalkın, hareket edin." değerlendirmelerinde bulundu.Prof. Dr. Karatay, sağlıklı beslenme konusunda katılımcılara kelle paça, kemik çorbası, fındık, fıstık yemelerini tavsiye etti.
Prof. Dr. Karatay: 'İstikbalimiz, geleceğimiz bağırsaklarımızdadır' - DÜZCE
İLGİLİ VİDEOLAR
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 99 klasik araçla konvoy şöleni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Merakı antika dükkanı açtırttı
29 Ağustos 2021 Pazar
Yerel Üretici Sokağı’nda yaz bereketi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Antalyalı kadınlar su jimnastiğiyle forma giriyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Hayalleri için hayatını değiştirdi
27 Ağustos 2021 Cuma
Uzmanlar karpuzun faydalarına dikkat çekti
26 Ağustos 2021 Perşembe
Bursa’da yüzme bilmeyen çocuk kalmadı
24 Ağustos 2021 Salı
İş sıkıntısı çekiyordu... Önce işi sonra hayatı değişti
22 Ağustos 2021 Pazar
Beykoz'da kano eğitimleri hız kesmeden devam ediyor
21 Ağustos 2021 Cumartesi
TESK Başkanı Palandöken: “Ulusal depozito sisteminin vakit kaybedilmeden hayata geçirilmesi çok önemli”
21 Ağustos 2021 Cumartesi