UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, 3. tur ilk maçında Atletico Madrid'e deplasmanda konuk oldu. Siyah beyazlı temsilcimiz, ilk yarıda yediği 3 golle erken demoralize olurken ikinci yarıda gösterdiği performans ve attığı tek golle İnönü'deki rövanş için umut tazeledi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda İspanyol temsilcisi Atletico Madrdi ile karşı karşıya geldi.

Vicente Calderon'da oynanan karşılaşmayı siyah beyazlılar 3-1 kaybederek rövanş karşılaşması için avantajlı bir skor elde edemedi.

Karşılaşmada Atletico Madrid'in golleri 24 ve 27. dakikalarda Salvio ile 37.dakikada Adrian'dan geldi. Beşiktaş'ın 53. dakikada Simao ile bulduğu tek gol ise teselliden öteye gidemedi. Mücadelenin 74. dakikasında sarı kart gören Fabian Ernst, böylelikle cezalı duruma düştü ve rövanş maçında oynama şansını kaybetti.

Avrupa kupalarımızdaki tek temsilcimiz Beşiktaş'ın Atletico Mardid ile karşı karşıya geleceği rövanş karşılaşması ise 15 Mart Perşembe günü İnönü Stadı'nda oynanacak.

SOL BEK VELİ KAVLAK!


Bu sezon sakatlıklardan ve cezalardan canı fazlasıyla yanan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, lig maçlarında Tanju ve İsmail'in sakatlıklarında denediği Veli Kavlak'ı Atletico Madrid karşısında sol bek mevkiinde görev verdi.

Hilbert'in sakatlığında beklendiği gibi İbrahim Toraman'a sağ bek pozisyonunda görev veren Carvalhal ileri üçlüde Quaresma, Simao ve Mustafa Pektemek'e görev verdi.

Atletico Madrid takımında ise Milli futbolcumuz Arda Turan'ın sakatlığı nedeniyle forma giymediği mücadelede Tiago, Silvio, Diego ve Antonio Lopez de yer almadı.

KABUS GİBİ BİR YARIM SAAT


Karşılaşmaya dengeli başlayan temsilcimiz Beşiktaş, ilk dakikalarda sahaya iyi yayılarak zaman zaman kontra ataklarla hücuma çıktı.

Atletico Madrid'in Falcao'ya aktardığı savunma arasına atılan toplar, Beşiktaş kalesinde ciddi tehlikelerin yaşanmasına neden oldu. Daha çok Beşiktaş'ta Veli'nin bulunduğu kanattan hücum eden İspanyol ekibi kısa aralıklarla bulduğu iki golle temsilcimiz karşısında öne geçti.

24. dakikada Salvio savunmanın arkasına sarktı. Gerilerden gelen uzun pası etkili şekilde önüne alan Salvio bekletmeden topu kaleye gönderdi. Kaleci Cenk'e çarpan top ağlarla buluştu.

27. dakikada yine Salvio, savunmanın arkasında topla buluştu. Kaleci Cenk'in öne çıktığını gören Salvio, aşırtma vuruşla topu ikinci kez Beşiktaş'ın ağlarına gönderdi.

FALCAO DEĞİL ADRIAN!


Üst üste yediği gollerle oyun dengesi bozulan siyah beyazlı temsilcimiz, hücuma da daha seyrek çıkmaya başladı. Orta alanda top dağıtma görevini üstlenen Fernandes'e sıkı markaj uygulayan Simeone'nin öğrencileri, kanatlarda da Simao ve Quaresma'yı saf dışı bırakmayı başardı.

Beşiktaş'ın kendi yarı sahasına çekildiği anlarda ise temsilcimiz üçüncü golü kalesinde gördü.

37. dakikada Adrian, orta alandan aldığı topla Beşiktaş yarı sahasına kadar geldi. Üst üste Egemen'e iki, Veli'ye de bir çalım atan Adrian, penaltı noktası hizasından vuruşunda farkı üçe çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı 3-0'lık Atletico Madrid üstünlüğü ile sona erdi.

QUARESMA İKİNCİ YARIDA YOK


İlk yarıda üç golü kalesinde gören siyah beyazlı takım da teknik direktör Carlos Carvalhal, Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'yı ikinci yarıda oyundan aldı.

İlk 45 dakikadaki Beşiktaş ataklarında etkisiz ve durgun gözüken Quaresma, ikinci yarıda yerini İsmail'e bıraktı. Maça sol bekte başlayan Veli ise 46. dakikadan itibaren sol açıkta görev yaptı.

SIMAO'DAN UMUTLANDIRAN GOL...

Veli'nin sol açığa geçişi ile rakip yarı alanda daha fazla top tutan Beşiktaş, aradığı golü de eski bir Atletico Madridli Simao Sabrosa ile buldu.

53. dakikada Fernandes'in kullandığı korneri Atletico Madrid savunması uzaklaştıramadı. Top önünde bulan Egemen'in şutu ceza sahası dışındaki Simao'ya geldi. Portekizli oyuncu gelişine şık bir vuruşla aradaki farkı 2'ye indirdi.

BEŞİKTAŞ RÜZGARI ARKASINA ALDI


Golü bulduktan sonra moral bulan temsilcimiz Beşiktaş, rakip yarı sahaya daha organize ataklarla geçmeye başladı. Simao, Ernst ve Fernandes'in çalışkanlıkları ilk yarıdaki performanslarını aratmazken, siyah beyazlılar rakip kalede pozisyon bulmaya başladı.

Quaresma - İsmail değişikliğinin ardından Mustafa Pektemek - Holosko ve Edu - Necip değişikliklerine giden Carlos Carvalhal, topla daha fazla oynamayı ve sürpriz bir gol bulmayı hedefledi.

86. dakikada Beşiktaş Holosko ile yakaladığı mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi ve karşılaşma 3-1'lik Atletico Madrid üstünlüğü ile sona erdi.

Quaresma Saç Baş Yoldurdu

Beşiktaş, tur için avantajlı bir skorla dönmeyi planladığı İspanya'da hayal kırıklığı yaşadı. Siyah - Beyazlı ekibimiz Atletico karşısında ilk yarıda adeta dökülürken, kötünün kötüsü Quaresma ' ydı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Atletico Madrid: 3 Beşiktaş:1

8 Mart 2012 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile