Rıza Kocaoğlu: 'Azarlanmak istemiyoruz'

Gezi Parkı protestolarının 9'ncu gününde oyuncu Rıza Kocaoğlu, bu eylemde neden yer aldıklarını anlattı. Kocaoğlu, CNNTürk'e de sitem etti.
CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına Taksim'den katılan ünlü oyuncu Rıza Kocaoğlu, neden sanatçıların bu eyleme destek verdiğini anlattı.

"BİZİ ÇOK YALNIZ BIRAKTINIZ"


Kocaoğlu Hakan'a, "Öncelikle Taksim'e hoşgeldiniz. Bizi çok yalnız bıraktınız. Keşke bırakmasaydınız. Şahsınıza söylemiyorum sizi gördüm çünkü burada. CNNTürk'e söylüyorum" diyerek sitemini ifade etti.

"BU HAREKET İLLEGAL HİÇ BİR YERE GİTMEDİ"

Ünlü oyuncu neden bu eylemde yer aldıklarını şöyle anlattı:

"Biz şehrimizle ilgili bir karar alınırken, sinemamızla ilgili bir karar alınırken, parkımızla ilgili bir karar alınırken söz sahibi olmak istiyoruz. En azından fikrimizin alınmasını istiyoruz. Bir yerlerinde biz de durmak istiyoruz. O yüzden buradayız. Öncelikle bu yüzden buradaydık ama sonra bu hareket öyle büyüdü ki... Biz birey olmak istediğimiz için buradayız. Biz azarlanmak istemediğimiz için buradayız. Ve parkla başlayan hareket hiç bir illegal bir yere gitmedi. Sadece şuraya geldi; insanlar birey olduklarını hatırladılar ve insanlar azarlanmaktan, fırçalanmaktan bıktılar. Buna tepki verdiler.
Marjinallik deniyor; evet çok marjinal bir kitle var. Çünkü akşam vakti İstanbul'un göbeğinde deniz gözlüğüyle gezen insanlar var. Çok marjinaller." BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile