- Kutlamalardan detaylar - Çocukların koro ve halk oyunlarından detaylar Romanya 'da 23 Nisan kutlamasıBÜKREŞ - (AA) - Romanya 'nın başkenti Bükreş'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Çocuk Şenliği" düzenlendi.
Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği tarafından büyükelçilik bahçesinde yapılan Çocuk Şenliği'ne Türk ve Rumen çocuklar katıldı.
Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, programda yaptığı konuşmada, "98 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez toplandığı gün olan 23 Nisan gününü, Atatürk çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini ve umudunu gösterir. Tüm dünya çocuklarıyla kutladığımız bu anlamlı günde, Rumen çocuklarını da burada misafir etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.Dans gösterilerinin sergilendiği, şarkı ve şiirlerin okunduğu kutlama programında çocuklar palyaçolarla eğlenceli dakikalar yaşadı.
Romanya'da 23 Nisan kutlaması - BÜKREŞ
İLGİLİ VİDEOLAR
Küçükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk ve geçit töreniyle başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- 30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Azerbaycan’da kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Uşak’ta 30 Ağustos kutlamaları başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
AŞTİ’nin kapıları grafiti sanatçılarına açıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Rahvan atlar ‘Zafer’e koştu
29 Ağustos 2021 Pazar