Ruşen Çakır: Devlet Öcalanı İkna Edecek

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır “İmralı Süreci”yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu “Türkiye'nin Nabzı” programına konuk olan Ruşen Çakır “Devlet Öcalan'ı ikna edecek” dedi.

Hassas bir dönemden geçildiğini kaydeden Çakır, bu süreci sabote eden insanların ve medyanın engellenmesi gerektiğini söyledi. BDP'nin bu süreçte karar mercii olmadığını ifade eden Çakır “Abdullah Öcalan ne derse o olacak. Öcalan derse ki “Bu böyle yürümüyor” derse ki onlarda, bir şeyler söyleyebilirler. Kandil ve BDP Öcalan'ı karşısına alamaz. Orada bir mutabakat olacak. Ama kimse kalkıp Öcalan'ın aldığı karara karşı çıkabilecek bir gücü yok.” dedi.

DEVLET ÖCALAN'I İKNA EDECEK
Öcalan'ın kendi örgütünün kabul etmeyeceği şeyleri kabul etmeyeceğini de söyleyen Çakır “Öcalan işi riske atmaz. Bunlar bir süreçte olacak. Devlet Öcalan'ı ikna edecek. Adı af olmayabilir ama örgütün değişik bir şekilde sisteme entegrasyonu olacak. Tabii buna Öcalan'da dahil olacak bir şekilde. Ama en önemlisi Kürt sorununu çözümü konusunda çok ciddi adımların atılacağının sözünü veriyor. Öbür tarafın verdiği söz ise “Silahlara veda etmek ve üniformaları çıkarmaktır” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile