ŞİDDETLİ YAĞIŞTAN DETAYLAR
( ALABAMA ) ALABAMA
- Sally Kasırgası, ABD’nin Alabama eyaletini kategori 2 seviyesinde vurarak şiddetli yağışa neden oldu. Eyaletin farklı bölgelerinde ağaçlar devrilirken, elektrik hatları da zarar gördü. ABD'nin batısı orman yangınları ile mücadele ederken, güneydeki eyaletlerde ise beklenen kasırga etkisini göstermeye başladı.
Alabama, Florida ve Mississippi'de kasırga nedeniyle acil durum ilan edilirken, Sally Kasırgası ABD’nin Alabama eyaletinde karaya çıktı. Saatte 5 kilometre hızla ilerleyen kasırga, yerel saatle 04.45'te kıyıyı vurdu ve saatteki hızı 168 kilometreye ulaştı. Kasırga, şiddetli yağmurlara yol açarken, bazı bölgelerde ağaçların devrilmesine ve elektrik kesintilerine neden oldu. Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Alabama eyaletinin Mobile kentinde şiddetli yağmurların su baskınlarına yol açtığını bildirdi. NHC ayrıca, ölümcül bir fırtına dalgası ve Georgia eyaletinin iç kesimlerinde nehir taşkınları yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ulusal Kasırga Merkezi yetkilisi Ed Rappaport, Sally Kasırgası'nın tarihe geçecek kadar nadir bir fırtına olduğunu vurgulayarak, "Sally’nin pek görülmeyen bir karakteri var ve bu da yavaş bir şekilde ilerleyerek selleri ağırlaştırması” dedi.
Kasırganın hafta boyunca Alabama, Georgia, Mississippi eyaletlerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Aynı anda 4 tropikal siklon daha Yetkililer, Atlantik Okyanusu'nda 4 tropikal siklonun daha yaşandığını duyurdu. Paulette'nin kasırga, Rene, Teddy ve Vicky'nin tropikal fırtına seviyesinde olduğu ifade edildi.
- Sally Kasırgası Alabama'yı vurdu
İLGİLİ VİDEOLAR
Tekirdağ'da şiddetli yağış hayatı felç etti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sağanak yağış sonrası pazar alanı sular altında kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tekirdağ'da kuvvetli yağış hayatı felç etti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- ABD’deki orman yangınında alev hortumu oluştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeşil Vatan'ın yeni bekçileri İnsansız Hava Araçları
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Meksika'yı vuran Nora Kasırgası'nda bir çocuk hayatını kaybetti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Koruma altındaki su samuru kazada telef oldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Adana'daki yangından çıkıp afet bölgesinin yardımına koştular
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sıcaktan bunalanlar Sudüşen şelalesinde serinliyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tunceli’deki yangınlara karadan ve havadan müdahale sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi