CHP’lilerin Esad’la çektirdiği fotoğraf tartışma konusu oldu.

CHP heyeti 87 gün Halep'te tutulan gazeteci Cüneyt Ünal'ı Suriye'den getirdi ve Beşşar Esed ile çektirdiği fotoğrafla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. CHP heyetinin Esad'la çektirdiği fotoğrafa son tepki AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Habertürk ekranlarında Gün Ortası programına katılan Tayyar, CHP heyetini şov yapmakla suçladı.

'CHP-ESAD DOSTLUĞU VAR'
Ne sebeple olursa olsun bir canın kurtarılmasının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Tayyar, çekilen fotoğrafın ise şova yönelik olduğunu savundu. Özellikle CHP'li Muharrem İnce 'nin açıklamalarını hatırlatan Tayyar, CHP heyetinin ölümlü burun buruna gelmişçesine bir imaj yaratılmaya çalışıldığını belirterek 'Ortada bir kurtarma yok. Sadece geçmişten bu yana CHP ile Esad arasında bir dostluk var. Bildiğiniz gibi CHP başından beri Suriye krizinde Esad'la birlikte hareket etti. CHP grubu Esad'ın arka bahçesi gibiydi' dedi.

'CHP 'Lİ ERYILMAZ ESAD 'IN ŞUBESİ GİBİ'
CHP heyetinde yer alan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın da Esad'ın Türkiye şubesi gibi hareket ettiğini ifade eden Tayyar, yine aynı ismin Suriye'deki savaşı laiklerle şeriatçılar arasında bir savaş olarak yansıttığını söyledi. Buna benzer açıklamalarla CHP'nin çok açık bir şekilde tarafını gösterdiğini kaydeden Tayyar, bu söylemlerin ise vatandaşlarca samimi karşılanmadığını belirtti.

‘ESAD’DAN ÖZÜR DİLEMİŞLER Mİ?’

Öte yandan kendinden sonra canlı yayına bağlanacak olan CHP’li Levent Gök’e de seslenen Tayyar, ‘Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılması çok önemli ama onu hiçbir suçu olmadan 90 gün boyunca 2 metrekarelik odada beton üzerinde oturtan Esad’a ‘Siz Ünal’ı hiç suçu olmadığı halde neden tuttunuz?’ sorusunu sormuşlar mı? İlave olarak ‘Esad için ‘Canın cehenneme’ diyen Muharrem İnce için özür dilemişler mi?’ sorularını yöneltti.


Şamil Tayyar:CHP Esad'ın Türkiye şubesi gibi davranıyor

HaberTürk ekranlarına konuşan Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar,CHP'li vekillerin Esad ile çektirdikleri fotoğraf üzerine sert konuştu.Tayyar;CHP'nin, Esad'ın Türkiye şubesi gibi davrandığını söyledi.

CHP'nin başından beri Suriye krizinde Esad'la birlikte hareket ettiğini belirten Tayyar, '' CHP Grubu da ağırlıklı olarak Esad'ın arka bahçesi gibiydi.Bütün davranışları, yaklaşımları, politikaları, kamuoyuna yaptığı açıklamalar bunun böyle olduğunu gösteriyordu.''dedi.

CHP'Lİ ERYILMAZ ESAD'IN DİSTRİBÜTÖRÜ

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın da Esad'ın Türkiye distribütörü ve Türkiye koordinatörü gibi davrandığını kaydeden AKP'li Tayyar, '' Yakın bi zamanda Refik Eryılmaz Aydınlık Gazetesi'nin Ankra temsilcisini Esad'a götürmüş,Esad'la röportaj yaptırmış ve bunun da yayınlanmasına vesile olmuştu.Yine Refik Eryılmaz,Suriye'deki savaşı laiklerle,şeriatçılar arasındaki bir savaş olarak yansıtmıştı.''diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile