Şamil Tayyar'dan Ekmeleddin İhsanoğlu için çarpıcı açıklama

CHP ve MHP'nin köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bu adaylığa ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
CHP ve MHP'nin köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bu adaylığa ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP ve MHP köşk adaylığı konusunda anlaştı. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber ekranlarında aday İhsanoğlu ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İhsanoğlu'nun Suriye krizi meydana geldiğinde Esad'ı koruyan, Esad'cı bir geçiş dönemini savunan bir politkası olduğunu anımsatan Tayyar, "Mısır'da darbe olduğu zaman İhsanoğlu darbe diyemedi; tıpkı Amerika gibi, Almanya gibi, israil gibi, İngiltere gibi buna darbe diyemedi. Tam tersine Mısır'daki darbe koalisyonunu koruyan ve kollayan bir yaklaşım sergiledi ve Neoconlarla bir ortak politkanın savunucu haline geldi" ifadelerini kullandı.

"İHSANOĞLU'NU ERDOĞAN'IN KARŞISINA ÇIKARANLARLA IŞİD'İN ARKASINDAKİLER AYNI"

"Bu çatı aday CHP ile MHP'nin ya da buna eklemlenmiş küçük partilerin birlikte belirlediği aday gibi gözükmüyor. Bunlara dayatılmış gibi görünüyor" diye konuşan Tayyar şöyle devam etti:

"Yani uluslararası bir tercihinde burada rol oynadığını düşünüyorum. Mısır'da Sisi'yi destekleyen ve darbe yapan koalisyon İhsanoğlu'nun adaylığında da rol almış gibi gözüküyor. Bugün Irak'ta problem haline gelen IŞİD'in arkasındaki koalisyonda aynı koalisyon. Yani İhsanoğlu'nu Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkaran iradeyle bugün Irak'ı karıştıran IŞİD'in arkasındaki koalisyon aynı koalisyon. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile