Meclis'te hakkında fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için ikinci madde kabul edildi

Meclis'te dokunulmazlık mesaisi başladı. Dokunulmazlıkların görüşülmesi için CHP ve HDP grup önerilerini ve HDP Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkındaki gensoru önerisini geri çekti. Daha sonra Meclis dokunulmazlıkların görüşülmesi verilen aranın ardından tekrar başladı.

İLK OYLAMA SONA ERDİ
Dokunulmazlık oylamasının ilk turunda 348 evet, 155 hayır, 8 çekimser, 25 boş oy çıktı. Böylece teklifin maddelerinin görüşülmesine geçilmesi kabul edildi. Sayım sonuçlarından sonra kısa bir ara verildi. Verilen aranın ardından birinci maddenin oylamasına geçildi.

İLK MADDE KABUL EDİLDİ

Dokunulmazlık maddelerinin görüşülmesinin kabul edilmesinin ardından ilk madde için oy verme işlemi sona erdi. Sayım sonuçlarına göre 531 oy kullanıldı. 350 kabul, 148 ret, 5 çekimser, 27 boş oy çıktı.

İKİNCİ MADDE OYLAMASI

Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasında ikinci madde için oy verme işlemi sona erdi. Sayım sonuçlarına göre 2. madde 357 oyla kabul edildi.



TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, oylama sonucunu açıkladıktan sonra birleşime ara verdi.



TERÖRİST SEVER CHP'Lİ VEKİLLER KAÇTI

AK Parti'nin Meclis'teki milletvekili ile MHP'nin sayıları 356'yı buluyor. CHP de dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vereceğini açıklamıştı ancak bazı milletvekilleri Kılıçdaroğlu'nun bu kararına tepki gösterip 'hayır' oyu vereceğini duyurmuştu. HDP'nin de Meclis'te 59 milletvekili olduğuna göre terörist cenazelerinde gözyaşı göken CHP'li vekillerin yargılanmaktan korktukları için hayır oyu kullandığı görülüyor...






Şamil Tayyar: Tam bir ikiyüzlülük

Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu ' Son Söz ' programına konuk olan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar CHP'nin HDP'yle dokunulmazlıklarla ilgili oylamada işbirliği yapmasına sert tepki gösterdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile