-Öğrencilerin ürettiği araçtan detay
- - Aracın çalıştırılması
- - Araçla test sürüşü yapılması
- - Araçta kullanılan parçalardan detay
- - Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Ömer Yaşar Röp.
- - Güneş enerjisi panelinden detay
- - Sera evden genel detaylar
- - Teknik Müdür Yardımcısı Erhan Subaşı Röp.
( MUŞ ) MUŞ
- Muş'ta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, geri dönüşüm projesi kapsamında sanayiden topladıkları hurda araç parçaları ile okulda otomobil yaptı. Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okulda ilk kez otomobil yapıldı. Okulun makine bölümünde eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte şehit sanayisi hurdalığından topladıkları eski metal, sac, boru ve profil parçalarıyla yaklaşık 8 aylık bir çalışmanın sonucunda otomobil yaptı. Geri dönüşüm projesi kapsamında toplanan Murat 131 motoru kullanılan aracın saatte 50 kilometre hıza ulaşabildiğini ifade eden Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Ömer Yaşar, tasarladıkları benzinli aracı yaklaşık 8 aylık bir süre içerisinde tamamladıklarını söyledi.
Aracı, öğrencilerin kendilerini pratik konusunda geliştirmeleri açısından oluşturduklarını ifade eden Yaşar, "Üzerinde öğrencilerimize pratik yaptırdık. Hurdacılardan Murat 131’in motorunu aldık. Diğer malzemelerini farklı farklı firmalardan, hurdalıktan, atölyedeki eskilerimizden destek alarak toplayıp ortaya güzel bir ürün çıkardık. Bir araçta olan birçok aksamı bir araya monta ederek 8 aylık bir sürede saate azami hızı 50 kilometre hıza ulaşan ilk yerli ve milli otomobilimizi yaptık" dedi.
Okulda yürütülen çeşitli projeler hakkında bilgi veren Teknik Müdür Yardımcısı Erhan Subaşı ise "Geri dönüşüm projesi kapsamında bir çok eser ortaya koyduklarını belirterek, özellikle yenilenebilir enerji üzerinde biyoenerji olsun, güneş panelleri olsun, rüzgar türbini olsun, bunlarla ilgili projelerimiz devam ediyor. Parçalarını tamamen hurdacılardan topladığımız aracı yaklaşık 8 ay bir süre içerisinde faal duruma getirdik ve şu an aracımız çalışır durumda. Kullanmadığımız malzemelerden artık olan panelleri kullanarak güneş enerjisini elde ettik. Stop lambalarını güneş enerjisiyle çalıştırabildik. İnşaat teknolojisi alanında sera ev diye bir proje geliştirdik. Çöpe atılan pet şişelerden sera evi oluşturduk. Tarımla ilgili nasıl bir fayda sağlayabiliriz nasıl bir farkındalık oluşturabiliriz diye bu projeyi geliştirdik. Bunlar tamamen geri dönüşüm kapsamında yapılan eserlerdir" diye konuştu.
Sanat Lisesi öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden otomobil yaptı
İLGİLİ VİDEOLAR
TT Stadyumu'na güneş enerjisi santrali kuruluyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Geri dönüşüm tesisi alevlere teslim oldu
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Avcılar Firuzköy'de geri dönüşüm malzemelerinin depolandığı bir alanda yangın çıktı
26 Ağustos 2021 Perşembe
İstanbul’da korku dolu anlar: Yanan araca binip uzaklaştırmaya çalıştı, diğerleri okeye devam etti
26 Ağustos 2021 Perşembe
- İstanbul Boğazı’nda sıra dışı gösteri
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Anneannesine diye çıktı, kayıplara karıştı
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Hem çevreyi korudular hem de hastalara umut oldular
22 Ağustos 2021 Pazar
TESK Başkanı Palandöken: “Ulusal depozito sisteminin vakit kaybedilmeden hayata geçirilmesi çok önemli”
21 Ağustos 2021 Cumartesi