'Samanyolu' şarkısıyla bir döneme damgasını vuran sanatçı Berkant Akgürgen hayatını kaybetti.

Sanat dünyasından bir yıldız daha kaydı. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören 74 yaşındaki şarkıcı Berkant Akgüren, bu sabah yaşamını yitirdi. Berkant, “Samanyolu” şarkısıyla biliniyordu.

1938 yılında doğan Berkant Akgürgen, ortaöğrenim yıllarında mızıka ile edindiği müzik tutkusunu, piyano çalmaya başlayarak sürdürdü. Berkant, 1956 yılında yatılı olarak okuduğu Denizli Lisesi' nden mezun oldu.

İlk kez 1957 yılında Ankara'da bir düğün salonunda "Üstün Poyrazoğlu Orkestrası" ile sahneye çıktı. Aynı yıl kurduğu "Jüpiter Kenteti" adlı müzik topluluğu ile gece kulüplerinde çalıştı. Bu süreçte tanınmasının ardından TRT Ankara Radyosu'nda program yapmaya başladı.

Askerlik sürecinde bando takımında yer almasının ardından İstanbul'a giderek saksafon çalmayı öğrendi. 1964'te Ankara'da Yurdaer Doğulu ile orkestra kurarak çalışmalarını sürdürdü.

1965 yılında Vasfi Uçaroğlu Orkestrası'na solist olarak katılan Berkant, ilk plağını aynı yıl çıkardı. Sezen Cumhur Önal, Metin Bükey ve Teoman Alpay ile de çalışan sanatçı, 1967 yılında çıkardığı "Samanyolu" adlı şarkısıyla çok kısa sürede zirveye tırmandı.

1967'de sinema alanında da yer alan Berkant, 1971 yılına kadar çeşitli filmlerde rol aldı. Beste ve şarkı sözü uyarlaması, yazarlığı yaptı.

Berkant'ın seslendirdiği "Samanyolu" şarkısı 1969 yılında Hollandalı pop şarkıcısı David Alexander Winter tarafından "Oh Lady Mary" adıyla seslendirilince batıda da tanınan bir parça haline geldi.

Fakat parçayı tüm dünyada tanıtan şarkıcı Patricia Carli oldu.

Şarkının plağı, 1968 yılında 100.000'in üzerinde satarak Türkiye'de "Platin Plak" ödülü alan ilk plak oldu.

Sanatçı Berkantın Cenaze Töreni

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk pop müziği sanatçısı Berkant Akgürgen (74) Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının cenazesine katılan eski eşi Serpil Örümcer, sanatçının şimdiki eşine sitemlerde bulundu.

Sanatçı Berkant için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Buradaki törenin ardından sanatçının naaşı cenaze merasimi için Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenaze namazına sanatçının eşi Engin Akgürgen ve eski eşi Serpil Örümcer'in yanı sıra eski ve yeni eşinden olan çocukları, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenaze namazı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Serpil Örümcer Berkant'ın eşi Engin Akgürgen'e sitemde bulunarak, ' Benim yaşanmış bir olayım var. Hala daha seviyorum onu. Keşke boşanmasaydım. Böyle insanların eline kalmasaydı keşke. ' ifadelerini kullandı.

Cenaze törenine katılan sanatçı Orhan Gencebay ise, ' Çok eski dosttuk. Samanyolu şarkısıyla iz bırakan dostumdu. Allah gani gani rahmet eylesin. İyi bir yorumcuydu. ' şeklinde konuştu.

Daha sonra Berkant'ın cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından helallik istendi ve dualar edildi. Berkant'ın cenazesi defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Berkant'a Son Görev

4 Ekim 2012 Perşembe

Berkant Alkışlarla

4 Ekim 2012 Perşembe

Berkant'a Gözü Yaşlı Veda

4 Ekim 2012 Perşembe

Samanyolu'ndan bir yıldız kaydı

4 Ekim 2012 Perşembe

Berkant'ın son yolculuğu

4 Ekim 2012 Perşembe

Berkant’a Son Görev

3 Ekim 2012 Çarşamba

Berkant Akgüren Vefat Etti

2 Ekim 2012 Salı

Berkant - Samanyolu

1 Ekim 2012 Pazartesi

Berkant - Hatiralar Hayal Oldu

1 Ekim 2012 Pazartesi

Sanatçı Berkant Akgürgen Öldü

1 Ekim 2012 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile