Sarıgöl'de "pazar yeri" tartışması - MANİSA - Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'un açıklamalarıSarıgöl'de "pazar yeri" tartışması - Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk: - "Şahsıma ve belediyemize yaptıkları hakaret ve rencide ettikleri için kınıyorum. Hukuka başvuracağımızı bildiriyorum"MANİSA (AA) - Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Şehit Haşim Dirik Kapalı Pazar Yeri ve Otopark'ında bir esnafın tezgahındaki sebzeleri yere attığı iddialarına ilişkin, "Şahsıma ve belediyemize yaptıkları hakaret ve rencide ettikleri için kınıyorum. Hukuka başvuracağımızı bildiriyorum." dedi.
Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim öncesinde şahsına yönelik karalama çalışmaların halen sürdüğünü belirtti.
Sarıgöl'ün 31 Mart'ta tercihini ortaya koyduğuna dikkati çeken Selçuk, "Yerel seçimler sırasında karşı taraftan asılsız iftiralar, karalamalarda bulunuldu. Ama biz kimseye bulaşmadık, üslubumuzu bozmadık. Halkımız 31 Mart'ta gereken cevabı verdi." diye konuştu.
- Kapalı Pazar yerindeki uygulamaSeçimin ardından iftira kışkırtmaların devam ettiğini söyleyen Selçuk, Şehit Haşim Dirik Kapalı Pazar Yeri ve Oto Parkı'nda 5 Nisan Cuma günü zabıtanın yaptığı işlemlerin sosyal medyaya yanlış aktarıldığını anlattı.Sosyal medyada yer alan "vatandaşın tezgahındaki domatesleri yere attı" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:"3 Nisan 2019 tarihinde esnaflarımız taahhütlerini yerine getirmeleri için gerekli uyarıları yapmıştır. Zabıtamızın denetimlerinde bir kişi bir yıldan bu yana, yer tahsisi bedelini ödememiş ve diğer esnaflarımızı haksızlık etmiştir. Başka bir esnafımız da dört aydan bu yana pazarda tezgah açmamış, mazeret dahi bildirmemiş, Cuma günü o vatandaşımız pazar yerinde yer iddiasında bulunmuştur. Ayrıca bir vatandaşımız da Manisa Büyükşehir Belediyesinin hibe desteğinden yararlanmış. Belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz gerekli desteği vermiştir. Bu kişiye pazar yerinde yer olmadığı halde kendisine belediye olarak sera ürünlerini satması için geçici yer vermiştir. Verilen yer birinci katta olup, acil girişlerin bulunduğu yerdir. Kendisine 2.katta yerin müsait olduğunu 3 Nisan’da tebligat olarak verildi.
5 Nisan Cuma günü dışarıdan aldığı bir kaç kasa domatesi tezgahına koyarak üst kata çıkmayacağını yüksek sesle beyan ederek domatesleri yere atmıştır.Bir başka esnafımız da mantar satmak için geçici olarak merdiven önünde satmasına izin verilmiştir. Burasının boşaltılması gerekir, sürekli şikayet aldığımız bir yerdir. Mantar satan kişi de bu provokenin içinde yer almıştır. CHP İlçe Başkanı olay yerine gelerek esnaflarımızı "Siz CHP'li değil misiniz?" diyerek esnaflarımızı kışkırtmıştır. Olay yerine gelen polislerin uyarıları sonucu olay yerinden ayrılmıştır. Ancak bununla da kalmayıp, Sarıgöl'ümüzü ve belediyemize küçük düşürmüşlerdir. İlçemizde yaşayan insanlarımızı üzmüşlerdi. Sosyal medyada şahsıma ve belediyemiz yaptıkları hakaret ve rencide ettikleri için kınıyorum. Hukuka başvuracağımızı bildiriyorum."
Sarıgöl'de 'pazar yeri' tartışması - MANİSA
İLGİLİ VİDEOLAR
İzmir'de feci kaza: 5 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Fırında korkutan yangın
31 Ağustos 2021 Salı
Şiddetli yağış kazaya neden oldu: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Osmaniye’de pedallar şehitler için çevrildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da 24 düzensiz göçmen yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kazada lüks araç hurdaya döndü: 5 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sürücünün araçtan fırlayıp hayatını kaybettiği kaza güvenlik kamerasında
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Abdullah Avcı: 'Çok güzel duygular yaşayacağız ve yaşatacağız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi