- Sarıkeçili Yörüklerinin kışlaklarına dönmesi - Yörüklerin yaşadıkları çadırlardan detay görüntüler - Keçi sürüsünden detaylar - Sarıkeçililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Gök'ün konuşmasıSarıkeçili Yörükleri kışlaklarına dönüyor - Konargöçer yaşam tarzının son temsilcilerinden Sarıkeçili Yörükleri, Konya ve Karaman yaylalarından kışı geçirecekleri Mersin 'in sahil bölgelerine gelmeye başladıMERSİN (AA) - Anadolu'daki bin yıllık konargöçer yaşam tarzını sürdüren Sarıkeçililer, Konya ve Karaman yaylalarından kışı geçirecekleri Mersin 'in sahil bölgelerine gelmeye başladı.
Nisan ayı sonunda yaylalara göç eden, kışın yaklaşmasıyla da Akdeniz sahillerine inen Yörükler, göçlerinde artık genellikle motorlu araçlar kullanıyor.Göçerlerin son temsilcilerinden olan ve yaz mevsimini Konya ile Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri de kış aylarında konaklayacakları Mersin 'in Silifke, Erdemli, Gülnar ve Aydıncık ilçelerine gelmeye başladı.
Sarıkeçililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli bir kültürün son temsilcilerinin her geçen gün artan sıkıntılarla yaşamlarını sürdürdüğünü anlattı. Yörüklerin yaylalardan sahillere, sahillerden de yaylalara beraberlerinde geçim kaynakları olan keçilerle yolculuk yaptığını ifade eden Gök, Akdeniz Bölgesi'nde yaklaşık 200 Sarıkeçili ailesi olduğunu söyledi.
Ailelerin bir kültürü yaşatmaya çalıştığına dikkati çeken Gök, "Doğduğumuz günden bu yana hayvancılıkla uğraşıyor, göçüp konuyoruz." dedi.
Gök, kış aylarını sahil bölgesinde geçirdikten sonra yeniden yaylaların yolunu tutacaklarını kaydetti.
Sarıkeçili Yörükleri kışlaklarına dönüyor - MERSİN
İLGİLİ VİDEOLAR
Bafra’da Uğur Işılak rüzgarı esti
31 Ağustos 2021 Salı
Avcılarda 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hem selin izleri siliniyor, hem de korona ile mücadele sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tanıştıkları Halk otobüsünü gelin arabası yaptı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vatan Caddesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi