Savcı Sayan: Yeni CHPye Oy Vermeyi Kendime Yediremiyorum…

Savcı Sayan, Objektif isimli tartışma programında CHP'ye yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.
Beyaz TV ekranlarında Kadir Çelik moderatörlüğünde yayınlanan Objektif isimli tartışma programının bu geceki konukları Gürkan Hacır, Salim Şen, Erem Şentürk ve Savcı Sayan oldu.

Savcı Sayan yeni CHP'ye oy vermeyi etik bulmadığını ve oy vermediğini ifade eden çok sert açıklamalarda bulundu.

Gürkan Hacır'ın, kendisine “2011 yılında sizin oy kulandığınız sandıktan CHP'ye hiç oy çıkmamış bununla ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'ndan bana mesaj geldi tüzük gereği ihracınız istenmiş” demesi üzerine Sayan, “O zaman Kılıçdaroğlu da ihraç edilmeli o da oy kullanmadı bende.” diye cevap verdi ve şu sözleriyle konuşmasına devam etti:

‘Yüksek Disiplin Kurulu hukuksuzluk yapmıştır'

Yüksek Disiplin Kurulu taraflı, yanlı bir karar almışsa onu mahkemeye veririm hepsi sahtekârlıktan yargılanır. Çünkü benim savunmam alınmadan Yüksek Disiplin Kurulu karar vermişse saten büyük bir hukuksuzluk yapmıştır.

‘Oy kullanmadım'

Ben oy kullanmadım. Eğer oy kullandıysam ve sandığımdan oy çıkmadıysa haklıdırlar. Eğer ben oy kullanmadıysam oy kullanmadığım için beni disipline verip ihraç ediyorlarsa önce Kılıçdaroğlu'nu ihraç etmek lazım. Ağrı il başkanının bir önceki seçimde oy kullandığı sandıktan oy çıkmadı.”

‘Yeni CHP'ye oy vermeyi kendime yediremiyorum…'

Ben CHP üyesiyken başka bir partiye oy vermeyi etiksel anlamda doğru bulmuyorum ihanet sayıyorum ama yeni CHP'ye oy vermenin karakterime, yapıma, düşünceme sığdıramıyorum. Dolayısıyla “Ben oy kullanmıyorum” dedim.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile